Avatar uživatele
anonym

Mají ekologové nějaké výhrady proti znečišťování ovzduší spalováním dřeva při uzení?

Hele, cochee, neboj. Já mám kamaráda ekologa tady na stránkách a ten mě nebonzne, ten to nemá v povaze. Ten by raději prodal matku, než mne nahlásil výše.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Emefej, briketka10, Lamalam, gecco před 3053 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Spíš než ekologům by to mohlo vadit militantním veganům.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Ekologové mají výhrady v podstatě k čemukoliv, toto je zatím asi nenapadlo a ty sis teď zakoledoval o „za uši“ – protože jsi je navedl, teď to jistě brzy zakážou 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Agneta

Zásadně je to tak, že spalování dřeva platí jako ekologické. Škodlivé je jen spalování fosilních paliv, neboť to vytváří nerovnováhu v CO2-bilanci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Neboj, pokud budou mít výhrady, dají se kusem uzeného uplatit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Spalování dřeva na uzení nijak neohrožuje živ.prostředí,pokud je postupováno při uzení správně.
Co by pak měli říkat ti,co to dřevo ještě hází do kotle?
Není to stejné?
. Dnes je zakázáno používat k uzení piliny a dřevnou moučku, které by mohly obsahovat jedovaté látky a mohly by být zdraví škodlivé.

Nejvíce se k uzení používají štěpky nebo piliny z bukového dřeva.

Abychom získali tmavší barvu produktu, přidávají se k dubovým štěpkům a pilinám štěpky z olše.

Např. při uzení vestfálské šunky se použijí dubové štěpky, borovicové dřevo při uzení švarcvaldské šunky. Tím získají oba produkty nesrovnatelnou chuť. Za tu jsou zodpovědné různé složky, které během uzení vniknou do udícího produktu – cca 500 druhů je z toho identifikováno a všechny nejsou žádoucí.

K nežádoucím složkám patří rakovinotvorný benzpyren, který patří k polycyklickým aromatickým uhlovodíkům (PAK) . O podílu žádaných a nežádoucích spojení v kouři rozhoduje množství kyslíku ve vzduchu, vlhkost dřeva, použitý druh dřeva a teplota během uzení.
http://web.or­s.cz/index.php?ac­tion=article&id=13570

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Jugare, já se neptám na samotné uzení, ty antitalente, a když už, proč si odporuješ v odpovědi?

před 3054 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ničím si neodporuji,udit umím a vím jaké dřevo se má k uzení používat.
Žádný ekologický problém v tom nevidím.
Jsi ouplně mimo,ale s tvým věkem se to dá chápat.

před 3054 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

… Dnes je zakázáno používat k uzení piliny
…Nejvíce se k uzení používají štěpky nebo piliny
Ty jo. Nenadýchal ses dýmu?

před 3054 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Já jsem taky ekolog,ale kamarád teda ne.

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Co to meleš za debiloviny, copak píšu o tobě?

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Angloameric­k%C3%A1_m%C4%9Brn%C3%A1_­soustava

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Na co mi je ta kravina, na kterou jsi vložil odkaz. Ty už jsi tak vytočený, že nevíš co dělat!

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Proč je tu odkaz na Polní jednotky míry?

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Briketko, to víš, už mu hrabe.

před 3053 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek