Avatar uživatele
sandy45

Má někdo zaručený recept na sterilaci okurek a vůbec všeho.

Sterilaci provádím cca 20 min při 80°C,ale uspěšnost je kolem 80%.Nevím kde dělám chybu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4304 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

celé roky dělám bez sterilace ,nakládám do pikanty nebo deka bez sterilace – nic se nekazí a vše je chutné jak okurky tak zeleninu, čalamády a houby-
je to na zvyku

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
manon

Důležité je dobré uzavření sklenice. Ještě za studena by neměla po naklonění kapat. Jinak se víčko pravděpodobně nechytne. Možná máš už opotřebovanou uzavírací hlavu – pomůže tenké plátno pod ní, tím se zvýší těsnost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lukyLuky

20 minut nechat při 80°C,ale uspěšnost je kolem 80%zaručena je spravna chce to jen skušenost přesny vychytavky potom se doladite každy rok

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek