Avatar uživatele
Pokročilý

Má někdo zaručený recept na sterilaci okurek a vůbec všeho.

Sterilaci provádím cca 20 min při 80°C,ale uspěšnost je kolem 80%.Nevím kde dělám chybu

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

celé roky dělám bez sterilace ,nakládám do pikanty nebo deka bez sterilace - nic se nekazí a vše je chutné jak okurky tak zeleninu, čalamády a houby-
je to na zvyku

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Důležité je dobré uzavření sklenice. Ještě za studena by neměla po naklonění kapat. Jinak se víčko pravděpodobně nechytne. Možná máš už opotřebovanou uzavírací hlavu - pomůže tenké plátno pod ní, tím se zvýší těsnost.


Avatar uživatele
Registrovaný

20 minut nechat při 80°C,ale uspěšnost je kolem 80%zaručena je spravna chce to jen skušenost přesny vychytavky potom se doladite každy rok

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 860
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.