Avatar uživatele
Pokročilý

Lze z destil.H2O dělat presso bez újmy na zdraví a chuti? Jde mi o eliminaci vodního kamene. Lze destilku pít bez újmy?

Tak jako většina uživatelů i my bojujeme trochu s vodním kamenem v pressovači. Máme přístup k levné destilované vodě a tak mne napadlo, což takhle použít "vodu zcela bez minerálů" k přípravě pressa a zastavit tak "zarůstání trubek" v přístroji...? Pamatuji si ze školy, že voda snad ani není dobrá a opakované klasické pití destil.vody by snad mělo bylo zdraví škodlivé, ale v pressu? Jaký je na to váš názor? Máte s tím někdo zkušenost?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Protože destilovaná voda je zároveň demineralizovaná, není dobré ji pít ani z ní dělat kávu ( dlouhodobě). Dojde k vylučování minerálů z těla a tkání tělesných orgánů se kterými přijde dest. voda do styku. Tělu pak budou chybět. Ne nadarmo se s nadsázkou říká že destilovaná voda je jedovatá. Není to dobrý nápad. Káva do vody všechny potřebné minerály nedodá.
Když k tomu ještě přičtu dehydratační účinek kávy ? Nezabije vás to, zejména pokud budete pít minerální vody, ale moc vhodné to není.
Také záleží kolik té kávy vypijete.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Bronzový

Destilovanou vodu nepoužívat!Není vhodná k pití a HLAVNĚ to co se prodává jako destilovaná voda je voda chemicky upravená a ne vyrobena klasickou destilací.A je absolutně nevhodná na jakékoliv požívání.


Avatar uživatele
Zlatý

Je lákavé si pořídit různá udělátka na přípravu kávy.Jejich provoz ale chce svá pravidla.
Destilovaná voda je vhodná k všemožnému použití, jen ne k přípravě nápojů. Do presovače si kupujte odvápňovací a čistící tablety.
Pokud jste si přístroj pořídili nešiďte jeho čištění.Jestliže ,vše dodržíte - tak si na kávě pochutnáte.


Avatar uživatele
Registrovaný

Nejen nedoporučím, ale zahráváte si se zdravím. Existuje možnost kvalitních filtrů s by-pasem,kdy výměnná vložka nestojí dramatické peníze a filtr slouží léta. Před filtr bych ještě doporučil namontovat odvapňovač - regeneruje se pouhou solí, tj. náklady nejsou vysoké. Chce to opravdu odborníka ne rádobyodborníky s drahými filtry. Začíná se rozborem, aby Vám prodali co opravdu potřebujete. Pokračuje to spočítáním spotřeby /nejen pro kávovar ale i třeba pro myčku vedle/ a pak teprve je jasné který typ potřebujete. Je to dobrá investice, vyplatí se a filtry vydrží klidně 8 let.

Zdroj: http://www.brita.net/cz/profes sional.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.