Avatar uživatele
Pokročilý

Lze odšťavňovat kořenový celer?

Všude se píše jen o "celeru" a nevím, zda se tím myslí ten řapíkatý anebo vyleze nějaká šťáva i z té tvrdé bulvy... Abych si nezničila odšťavňovač. Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jdou oba jak celer bulva tak řapíatý.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Zkuste se podívat zde?
http://www.homeopatie-lucie.cz /…
Kořenová zelenina: Kéž by se všechno ostatní odšťavňovalo tak snadno, jako mrkev, petržel, celer apod. Relativně tvrdé, šťávou naplněné buňky těchto druhů zvládají bravurně jak odstředivky, tak lisy. Vláknina obvykle neucpává sítka, takže lze na "jeden zátah" připravit skutečně hodně šťávy. Z odstředivek mívá šťáva méně vlákniny než z dvouhřídelových lisů a nejvíce je jí naopak obsaženo u jednohřídelových šnekových přístrojů. Obecně se však kořenová zelenina odšťavňuje bez problémů a naopak se často doporučuje jako "vlákninový pohon" pro kombinaci s měkkými surovinami.
Samotná šťáva z řapíkatého celeru je opravu nic moc, ale pokud použijete kombinaci celer – ananas či celer – hroznové víno, zjistíte, že chuť je ihned lepší. Poměr celeru a ovoce si nadávkujte dle chuti. Můžete také přidat sladké jablko


Avatar uživatele
Stříbrný

Huh, celer? Koukám na ostatní odpovědi, asi se nechám inspirovat. Já jsem vždycky myslel, že celer je poměrně suchý oproti třeba mrkvi a že z něho moc džusíku nedostanu. Díky!


Avatar uživatele
Bronzový

Nemíchejte raději pravidelně a často zeleninovou šťávu s ovocem.
Není to pro lidské tělo vhodné....

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Pokročilý

MiKu

cochee: jóóó přesně to jsem si právě taky myslela a otázka byla na světě a hele, jupí, ono se z tý bulvy fakt vymáčkne hafo šťávy :)

Avatar uživatele
Pokročilý

MiKu

To Jugar: díky za obsáhlou odpověď. Odšťavňovač mám dvouhřídelový a je to super, kolik šťávy ze všeho vyteče.. Jen jsem se bála tvrdosti celerové bulvy, která jde špatně i oloupat a nakrájet.. každopádně se domnívám, že by se neměly míchat ovocné a zeleninové šťávy, způsobuje to plynatost. Na chuť sice samozřejmě lepší, ale ty následky za to nestojí :) Co se týče řapíkatého celeru, tak v kombinaci s mrkví a červenou řepou je to lahůdka :-)

Avatar uživatele
Bronzový

da ny

=> PRAVIDELNÁ kombinace ovocných a zeleninových šťáv JE NEBEZPEČNÁ!!!

Dělená strava nebo různé diety nepočítají s biochemickými pochody v našem těle, zřídka s biorytmem jednotlivých orgánů.
Kombinace zeleniny a ovoce NENÍ VHODNÁ! Zopakovala jsem si to po 37 letech (SZŠ) na masérském kurzu, během přednášky lékaře (týkající se trávícího traktu a všech chorob s tím spojených).
Vedeme v onko onemocněních střev, trávícího traktu- skladba naší kuchyně je velmi nevhodná.
Dokud se člověk cítí ještě zdráv a bez potíží, tláská vše "beztrestně", ale....

ZELENINU NENÍ ŽÁDOUCÍ KOMBINOVAT nikdy S CUKREM, proto se nená míchat s ovocem ani sladit zeleninové saláty! Snězenou zeleninu cukr nadýmá.
Vše začíná říháním, dyspepsií, nadýmáním, pálením žáhy a končit může rakovinou...
Pro střeva - je např. nevhodná kombinace různých druhů bílkovin.
MASO x VEJCE = "vražedná" kombinace ;) (šunka s vejcem apod.), stejně tak MASO x MLÉČNÁ bílkovina (chléb+ máslo neb sýr + šunka, salám, svíčková, koprovka + maso, vejce, atp.)
TĚLO NEUMÍ - NEDOKÁŽE TRÁVIT současně OBĚ BÍLKOVINY ! Jedna musí čekat a hnije ve střebech....
OVOCE - ideálně jíme dopoledne a cukry též (sliniva pracuje mezi 9 - 11h ZČ, zde je konzumace sladkostí beztrestná :)). Zcela nevhodný je sladký DEZERT, zákusek po obědě/jídle, vhodnější je před jídlem...
CUKR a tedy i ovoce by se neměl MOTAT DOHROMADY s MASEM ani zeleninou (viz výše).
(:( - šípková, švestková, rajská omáčka s masem, maso a uzeniny + ananas, pomeranč, broskev, švestky, brusinky, jablka apod. => další vražedné kombinace ;)).

OBČASNÁ "nezdravá" a nevhodná kombinace potravin nenadělá mnoho škod,
stane-li se běžným pravidlem je to ČASOVANÁ BOMBA.

Avatar uživatele
Pokročilý

MiKu

Děkuji za obsáhlý příspěvek a naprosto souhlasím! Poslední dobou na to narážím všude možně, dělená strava paní Mačingové, dieta podle krevních skupin, v návodu k odšťavňovači (no vážně!!) atd. a když se člověk trochu pozoruje, tak zjišťuje, jaká je to hluboká pravda a kolik lidí žije v nevědomí a strašně se diví svým zdravotním problémům, ale způsob stravování nejsou ochotni změnit...

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.