Avatar uživatele
Pokročilý

Lze bércové vředy léčit cukrem?

Údajně obklady cukrem pomáhají léčit bércové vředy. Je to fáma nebo fakt? Jaké máte zkušenosti?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zázračnému hojení ran a snižování bolesti pomáhá

krystalový cukr. Už dávno naši prarodiče používali krystalový cukr na různá otevřená poranění. Na začátku je zapotřebí ho dát na poranění ve větším množství, potom ránu obvázat. Při následném převazování poranění se cukru už dává méně, protože rána se rychle hojí. Léčení s cukrem je doslova revoluční léčba. Po použití cukru baktérie nedokážou přežít, baktérie potřebují na množení a růst vodu. Cukr z rány vodu odčerpá, proto baktérie postupně odumírají, rána se hojí rychleji a bez bolestí.Cukr léčí proleženiny, různé vředy, léčí rány i po amputaci končetin, různé rány po operaci. Pacienti, kteří podstoupili léčbu cukrem, byli bez nežádoucích účinků, rány se rychleji hojily a hojení probíhalo bezbolestně. Jde o léčení finančně nenáročné, nakolik nám stačí jen potravina - cukr, který má každý domácnost v kuchyni. V Evropě už v některých nemocnicích začali pacienty léčit krystalovým cukrem. Pacienti a lékaři vžda říkali: "Konec zdlouhavému léčení poranění ran a bolesti!"

Jestli, ale léčí bércové vředy na to Vám neřeknu zkušenosti s tím nemám.

 

Další odpovědi:

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Nepleťte si bércový vřed s otevřenou ránou. Bércový vřed má z 95% žilní původ a pokud příčinu neodstraníte ( a ta se většinou nepodaří odstranit), bércový vřed nezmizí. Nevím jak by k tomu mohl dopomoci cukr a lékaři určitě také ne.
Bércový vřed je až následek neléčení žilní nedostatečnosti.
Kolik lidí nenosí kompresní punčochy ač by mělo. Potom je již pozdě.


Avatar uživatele
Bronzový

Zde píší, že ano :D
Zkušenosti nemám...
http://www.dama.cz/…
Další info:
http://nemoci.vitalion.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Výzkum spěje kupředu,možné je vše.
Za dlouhá léta v cukrovarnictví mám z praxe zkušenost,že nejen samotný cukr,ale i cukerný prach je velkým rizikem pro otevřené rány.Podporuje kvašení a zanícení.Ve výrobě jsme museli sevemenší ranku nebo oděrku na kůži přelepovat,aby se zabránilo infekci.Ač to bude znít neuvěřitelně,také po vytržení zubu mohlo dýchání cukerného prachu způsobit nepříjemný zánět.


Avatar uživatele
Zlatý

Mám osobní zkušenost s cukrem u klasických ran - odřeniny, nehluboké řezné nebo nevelké tržné - funguje, cukr ránu vysuší a pomůže vytvořit krustu, která ránu chrání (prý funguje i protizánětlivě, ale to nemůžu kvalifikovaně posoudit - rány se mi obecně nezanicují).
Jestli zafunguje i na bércové vředy netuším (sám je nemám ;-)) - preferovaná léčba rány naopak zvlhčuje (resp. vlhké udržuje) - pokus ale máš vřed, který se abnormálně dlouho zhojit ´nechce´, prokonzultuj si to s doktorem (případně mu o tom aspoň řekni!!), bércáky mohou vést i k amputaci...


Avatar uživatele
Stříbrný

léčit se dá vyléčit nedá

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Dochy

k tomu léčí/kvasí:
Předpokládám, že jde o množství. Velká koncentrace cukru zabíjí bakterie. Malá koncentrace mnoho z nich živí (viz. např. kvašení: těsto/pivo/víno, konzervace: marmelády - nekazí se ani po otevření)
Pokud se do rány dostane jen trocha cukru, bude to živit bakterie a plísně. To podle mně odpovídá tomu,když se vám na ránu napráší cukerný prach.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Tak koukám, že Johana56 má zcela opačnou zkušenost, než já...
;-))
Možná je to i tím, že v ´mém´ případě je potřeba masivní množství cukru - aby se rána vysušila, nesmí mokvat.

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

gecco,nikoho nenutím koukat ani souhlasit.
Proto jsem zmínila otevřené rány.Poznámka o vytrženém zubu není náhodná.Na vlastní kůži jsem zažila díky cukernému prachu ošklivý zánět okostnice,nepřála bych ho ani nejhoršímu nepříteli.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Johano - já tvé zkušenosti nehodlám rozporovat, nemáš proč se ´štětit´...
;-)
Jen mám zkušenosti jiné (pravda, v cukrovarnictví jsem nikdy nepracoval a ´kontaminaci´ cukerným prachem nezažil)...
To, že naše odpovědi vyznívají ´právě opačně´ jsem zdůraznil jen proto, aby si DceFR všiml (nebo spíše uvědomil), že ani jeden z nás jeho vředy neviděl (předpokládám) a - nevím jak ty, ale já rozhodně nejsem lékař (to, že si dovolím ´léčit´ sebe je nepodstatné).
;-)
Jo - a dovolil jsem si upřesnit podmínku, za níž ty mé zkušenosti fungují (a na mně!) - rána nesmí mokvat...

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Gecco - 'neštětím' se.
Bércové vředy patří k mokvajícím onemocněním,kterým cukr nesvědčí.Uzavřený a suchý "bércák" není příliš dobrým znamením pro lidský organismus..Pracoval se nou kolega s tímto problémem,vím o čem píšu.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

A proto jsem do odpovědi uvedl, cituji: "preferovaná léčba rány naopak zvlhčuje (resp. vlhké udržuje)" a doporučil minimálně oznámení takového ´postupu´ ošetřujícímu lékaři...
;-)
Já právě moc nevím, o čem píšu - bércáky měla moje babička a má je máma mé kamarádky - ale já sám ne, takže si cukr v takové ráně nemohu vyzkoušet (jak jsem psal - mám jej vyzkoušen v nehlubokých řezných a nevelkých tržných ranách - takových, zahojených - i cukrem, mám dost)...
;-)

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

No a já přímo z praxe mám fakt špatné zkušenosti.Proto není od věci podělit se o ty dobré nebo naopak....Léčbu a rozhodnutí nechávám na odbornicích.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

;-)
Já - pokud jde o mne, se léčím raději sám...
Ale ty ostatní nechávám v péči lékařů...
;-)))
___
Jasně - tady jsme na Odpovědích a každý tazatel by si měl být vědom, že rádci jsou lidé ochotní pomoct, ale ne kouzelníci...
;-)

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Přesně tak..

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1283
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 716
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.