Avatar uživatele
Marunka2

Kyselina askorbová – co je to za konzervant?

Měla jsem dojem, že kyselina askorbová vůči lidskému tělu není zrovna nejšetrnější konzervant. Přesto jej uvádějí ve složení v potravině pro dítě od ukončeného 4. měsíce. Co si o tom myslíte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mosoj před 4780 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Od kdy je vitamín C škodlivý ?

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jaky-je-rozdil-mezi-kyselinou-askorbovou-a-vitaminem-c-napr-z-aceroly

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Marunka2

Děkuji za odpovědi k otázce. Nevěděla jsem, že jde o vitamín, natož tak vitamín C. Před nějakým časem bylo „in“ sledovat tzv. éčka v potravinách a táta tehdy někde zjistil, že kys. askorbová je nějaký šmejd. Já se o to moc nestarala, ale od té doby jsem žila v představě, že nejde o nic dobrého. Prostě další aditivum pro konzervaci. Prostě jsem si myslela, že hořčice bez této složky nebude hořčicí. No a teď jsem se šla schválně podívat, co je všechno v hořčici a v té, co máme doma, žádná kys. askorbová není 🙂.
Díky za reakce

před 4780 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek