Avatar uživatele
Zlatý

Kupujete vanilkové lusky či pravý vanilkový cukr?

Moje teta je cukrářka, která pracuje v zahraničí, takže mi pravý vanilkový cukr doveze. Je dost drahý a musím přiznat, že když jsem si k němu poprvé čichla, šíleně mi smrděl po té "vůni", když se pálí guma. Používám ho do buchet musím přiznat, že je to opravdový rozdíl, než když do té buchty dáte cukr, který po pravé vanilce pouze voní. Ten pravý vanilkový cukr je úplně jiný.

Vanilkové lusky kupuji velmi zřídka - většinou na Vánoce. U nás stojí malý pytlíček kolem 40Kč a moc tam té vanilky není. Když to koupím jednou za čas...

Takže - upřednostňujete vanilkové lusky a pravý vanilkový cukr, který obsahuje kousíčky vanilky, nebo cukr, který po vanilce pouze voní? Kdyby mi moje teta ten pravý vanilkový cukr nepřivezla, zůstanu u toho po vanilce vonícího. Jak to máte Vy? Připlatíte si za kvalitu a originál, nebo ne?

Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Registrovaný

My kupujeme vanilkové lusky a z nich si pak podle potřeby děláme opravdový domácí vanilkový cukr, nebo vanilkový extrakt. Vanilkové lusky kupujeme docela levně na netu. Myslím že od 15Kč za jednu vanilku. Kvalita je vynikající. Od té doby co manžel objevil ten eshop, už ani nekupujeme ty chemické vanilinové cukry, bueee :). Jsme na vanilce hodně ulítlí:)
Přidávám odkaz na ten obchod.

Zdroj: www.Vanilkove-Lusky.cz

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Pravou vanilku nekupuju z finančních důvodů.


Avatar uživatele
Bronzový

Koupila jsem si 2 kusy vanilkových lusků a vložila rozkrájené do moučkového cukru a pak použila do cukroví....
Vonělo to úplně jinak, ale dobrý!!!


Avatar uživatele

Pro běžné páteční pečení různých buchet a moučníků používám kupovaný vanilinový cukr, který vanilku nikdy ani z rychlíku neviděl. Pro vánoční cukroví a pro zvláštní příležitosti kupuji vanilku. Protože u nás bych ji nesehnala, vozí mi ji neteř z Prahy, kde prý je jakýsi speciální obchod na všelijaká koření. Vanilkový cukr si potom připravuji sama a je s tím chemickým vanilinovým nesrovnatelný.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.