Avatar uživatele

Kuchyňské využití jogurtu?

Obdržela jsem kyblík (cca 3kg)domácího kvalitního bílého jogurtu, ale musím ho
do několika dní spotřebovat. Co teď? Dá se z jogurtu něco upéct nebo uvařit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Mám od >Briketky10 < předpis na skvělou domácí Lučinu, tam se jogurtu spotřebuje spousta. Přibližně 1,5 kg jogurtu ( případně smíchat s 1 smetanou ke šlehání ) a nechat prokapat přes plátno. Když už je to hodně vykapané, vložím i s plátnem do cedníku, zatížím a ještě nechám dokapat. Syrovátka, která vznikne je taky skvělá. Pak už dochucuji podle potřeby, na slano i na sladko :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Já ho využívám takto:
1. ke snídani společně s müslli, ovocem, medem nebo oříšky
2. do bramborového salátu místo majonézy
3. na vlasový zábal, smíchám s lžičkou olivového oleje a nechám působit
4. do zeleninového salátu, s různými bylinkami, udělat si z toho dipy


Avatar uživatele
Zlatý

1.v první řadě miluji jogurt k snídani se lžící medu - to jsem se naučila na dovolené
2.dělám štrůdl z jogurtu je vláčný a dobrý
3.dále nakládám maso do jogurtu /přidám do něj koření , trochu oleje a maso/ plátky /zamíchám nechám do druhého dne a obalím ve strouhance a smažím je šťavnaté a křehké
4.tzazziki miluji jsou výborné jak samotné s pečivem nebo k masu, udělám jich misku a ujídáme je
5. můžeš udělat do misek piškoty proložené ovocem a jogurtem je to dobrý dezert přzdobit ořechy nebo čokoládou , kokosem zkrátka tím co máte rádi
ani ti nebudou 3kg stačit na ty všechny dobroty
budeš-li mít zájem napíšu recept na těsto na štrůdl
3kg není tak moc
Doplňuji:
těsto na štrůdl
1/2kg hladké mouky
1 celou heru nastrouhat
přidat špetku soli
1 vejce
1 kelímek jogurtu /malý /
na vále zpracujeme a rozdělíme na dva díly a utvoříme 2 šišky - klasicky plníme - dobré je i smíchat jablka s mletým mákem a cukrem /na obměnu/


Avatar uživatele
Zlatý

Moc neporadím, poněvadž bych to zbaštil bez vaření.
V ledničce chvíli vydrží, takže samotný, ochucený, do ovocného či zeleninového salátu a je pryč, než se jeden naděje.


Avatar uživatele
Stříbrný

http://www.labuznik.cz/…

zde si může vybrat

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.