Avatar uživatele
Registrovaný

Kuchařinky, co na jednohubky jako přízdobu?

Dělám jednohubky a dávam na ně pomázanku z krabích tyčínek,a nevím co by se na ně hodilo jako přízdoba...klobáska asi ne,ovoce nebo olivy to taky asi nejde chutově k sobě(nevím).Jestli znáte nějakou kombinaci a možna máte odzkoušenou poradte prosím.Diky moc

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

na krabí tyčinky dávám kousek citronu ,je to chutné rozkrojím kolečko na 4 dílky a je to akorát

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Každý má chuťový buňky vyvinutý jinak, takže z čeho se jednomu dělají boule za ušima, druhýmu třeba způsobí zvracení nejvyššího stupně :)
Rada ale zní: zkoušet-zkoušet-zkoušet, nebát se kombinovat, a zkoušet kombinovat klidně i zdánlivě nekombinovatelný ;)
Třeba to ovoce vůbec nemusí být jen nasladko! I do slaných/masových pokrmů se hodí skvěle, právě pro ten kontrast chutí. Ke krabím tyčinkám mně osobně chutná třeba kyselejší jablíčko, broskev nebo ananas z konzervy, popř. miniaturní díleček citronu. Možná i brusinky?! Nevím, nekoštovala jsem, ale myslím že by to taky klidně mohlo jít k sobě.
Špatná není ani kompotovaná dýně, ale tam záleží na nálevu - jednou jsem koupila jakýsi divný, s nálevem sladkým jak cumel, a to byl hnus :/
Jako zeleninová obloha by mohl chutnat dobře sterilovaný celer. Tuhle jsem v obchodě narazila na 'celerový salát' nebo jak se to jmenovalo - byl to ve sklenici sterilovaný celer nakrouhaný na jemňulinký nudličky a bylo to moc dobrý, opravdu to chutnalo po celeru (někdy totiž kupovaný zavařený celer nechutná jako celer, ale jako žampiony z konzervy. A nebo nechutná vůbec nijak, i s tím jsem se už setkala :)
Takovou vděčnou surovinou je niva: její zvláštní plesnivo-slaná chuť dovede kdejaký blaf povýšit na super mňamku. A skvěle si rozumí i s všelijakým ovocem, takže možná bych vyzkoušela i něco na tento způsob. Ovšem pozor na překombinování, ať z toho nemáš nepoživatelný kočičák ;)

Ještě jeden záchvat inspirace: pro potěchu oka bych na jednohubku mrskla třeba půlku cherry rajčátka, a nebo kousíček rajčat sušených nebo nakládaných. Vyzkoušeno tohle ale nemám, nicméně rajčata miluju, tak mně by tahle kombinace nejspíš chutnala už z principu.
Ať chutná i tobě ;)


Avatar uživatele
Zlatý

Mladá holka a neumí si poradit jak se všemi vyběhnout a nebýt jejich sluhou.
Na stůl bych dal různé pomazánky,přílohy, nadívky apod, vedle nařezané veky, rohlíky či z čeho jednohubky budou a každý aˇsi vezmě podle své chuti a inspirace. Prostě česky jenohubokový stůl.
A ten čas za přípravu jednohubek bych věnoval jiným kuchařským kulišárnám.
Popravdě - zpravidla to skončí tak, že si každý vezme svůj taliřek, naplácá na něj co je v mísách a potom to s rohlíkem sežvýká.


Avatar uživatele
Bronzový

Zeptejte se pana Babici, ten má různé vychytávky!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.