Avatar uživatele
Pokročilý

který obor se vám zdá lepší?

Kuchař-číšník s výučním listem nebo hotelnictví s maturitou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Rozhodně hotelnictví s maturitou. Máš víc možností a na vedoucím postu .
U kuchaře číšníka - nejsi ani kočka ani pes -a navíc tě jedno těch dvou alternací nemusí bavit a budeš neštastná .

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Spíš ten kuchař číšník se mi zdá lepší, protože s tím tě hned zaměstnají a něco "umíš".

Maturant je spíše "teoretik". Já sice umím spočítat potřebný výkon soustruhu, umím vypočítat řeznou rychlostm a otáčky vřetene, čas obrábění, ... ale postavit se k tomu soustruhu už je "horší" - taky jsem u něj stál ale mám jen ty nejnutnější základy.

Maturitu si můžeš dodělat později.


Avatar uživatele

Misus, to se takhle určit nedá. Záleží na schopnostech adepta jedné nebo druhé školy a na jeho představě, jak se míní v životě uplatnit. Jsou to sice obory zdánlivě příbuzné, přesto ale praxe může být "nahony" vzdálená.
Pokud přemýšlíš o tom, co si počít sama se sebou, tak v první řadě ber v potaz svůj prospěch a co by Tě více bavilo, teprve potom hodnoť veškeré další ukazatele, proč se přiklonit k některé z uvedených možností.


Avatar uživatele
Stříbrný

kuchař číšník rozhodně neni teď dobré, jde tam skoro každý...
hotelectví je dá se říct to samé, ale člověk, pokud chce, daleko lépe se prosadí, ale jak je to čínské přísloví "i myš se může stát drakem, jestliže bude chtít"


Avatar uživatele
Pokročilý

Spíš to hotelnictví,ale je tu ta nevýhoda,že teď mnoho lidí co má hotelovku,potřebují ještě další vzdělání,protože by je na dobře placené místo těžko vzali... A kuchař-číšník , tak teď chodí i čtyřkaři, vařit by ses měla naučit tak jako tak a číšník -můžeš si udělat nějaký kurz...
Takže se spíše přikláním k hotelovce.


Avatar uživatele
Stříbrný

Současná mladší generace je studovaná, každý touží stát se vysokým managerem či úspěšným pojišťovákem či obchodníkem, protože chtějí rychle vydělávat velké peníze. Bohužel se jim to jaksi nedaří, už je přesycený trh středoškolákama a vysokoškolákama a už pomalu nikdo tu opravdu nepracuje.
Jsem všemi deseti pro kuchaře-číšníka, ale je důležité se opravdu dobře učit, abys opravdu uměla toto řemeslo perfektně, výborně vařit, perfektně obsluhovat hosty, je důležité být v tom velmi dobrá, abys měla co nabídnout, aby ses uchytila na dobrém místě, on si tě někdo vytáhne "nahoru", až si tě všimne, že jsi šikovná, neboj.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Vzdělání a práce

Zlatý annas 2416
Zlatý Drap 1489
Zlatý quentos 1219
Zlatý mosoj 643
Zlatý hanulka11 567
Zlatý gecco 564
Stříbrný ivzez 539
Zlatý led 528
Zlatý marci1 491
Zlatý Michal Kole 475

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.