Avatar uživatele
Registrovaný

Které produkty vznikají při kvašení cukerných roztoků ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Etanol + oxid uhličitý . V malém množství ještě řada dalších látek.Může vznikat i metanol nebo kyselina octová.
Doplňuji:
I ty ostatní, většinou organické látky jsou důležité. Dávají vínu charakteristickou chuť a vůni tzv. bouqet.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Při řízeném kvašení vzniká zejména etylakohol a oxid uhličitý. Když se to neumí, ethanol může zoxidovat až na kyselinu octovou, okrajově může vznikat aceton i další ketony a aldehydy. Pokud to budeš dělat poprvé, raději si nech poradit od zkušenějších "kvasičů". Pozor, jak píše Mosoj, vzniká i metylalkohol, ale s ním i dalšími hnusy si zkušený "palič" poradí.
Doplňuji:
Mosoj > dala bych Ti paleček, ale dnes už mi došly.


Avatar uživatele
Stříbrný

Záleží na reakčních podmínkách. Jednou se mi povedl velmi kvalitní jablečný ocet, ale původně jsem chtěl něco jiného.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Příroda a životní prostředí

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Příroda a životní prostředí

Zlatý Drap 648
Zlatý beer 514
Zlatý annas 513
Zlatý hanulka11 447
Zlatý mosoj 364
Zlatý www 358
Zlatý marci1 238
Zlatý gecco 206
Zlatý quentos 183
Zlatý venkovan 179

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.