Avatar uživatele
Pokročilý

Které koření je lepší? Oregáno nebo dobromysl ? A které se víc hodí na drůbež?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Nerad bych lhal, ale jsem si naprosto jistý, že se jedná o totožnou bylinku i koření. Co se týče použití v kuchyni, já osobně ji neužívám dvakrát rád, má pro mě svou velice silnou, typickou chuť a vůni, ale proti gustu ... :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Přesně, je to stejné. Oregano se podobá majoránce, ale je silnější a aromatičtější. Já osobně ho rvu úplně do všeho, od omáček na těstoviny přes bramboráky až do studených salátů. Na drůbež jsem to nezkoušela, ale taky by to nemuselo být špatný. Podle mě to je takový univerzální koření, kterým není moc co zkazit a vždycky se hodí, když se vám nechce u vaření moc přemýšlet a trávit moc času.


Avatar uživatele
Bronzový

Jo jo dobromysl a oregano je jedno a to same. Ja s nim varim celkem rada. Davam ho do omacek na testoviny napriklad. Nebo ve Francii jsem okoukala zapecene brambory se smetanou a tucnym syrem (je to tedy kaloricka bomba), ale do toho take davam oregano. Musi se s nim opatrne. Je celkem aromaticke a po delsim vareni zhorkne.


Avatar uživatele
Zlatý

Na kuře je vhodnější speciální směs jeho název je.... Koření na kuře
Složení: cibule, cukr, paprika sladká i pálivá, rozmarýn a sůl
oregáno nebo-li dobromysl se spíš hodí na omáčky k těstovinám, na pizzy, a slané záviny. Je velmi aromatické, ne každý tu vůni a chuť snáší . Dává se velmi malé množství a do omáček až na konci vaření./jako majoránka./
Já osobně mám na kuře nejraději sůl. kmín cibuli, česnek a dělat na másle.

Zdroj: http://bylinky.atlasrostlin.cz /oregano


Avatar uživatele
Bronzový

Na drůbež moc ne.A hlavně opatrně a v malých dávkách.Jednou mi spadlo do jídla malinko víc a bylo to skoro nepoživatelné.Je opravdu moc aromatické a má výraznou,specifickou chuť.


Avatar uživatele
Stříbrný

Na drůbež je nejlepší kmín, nebo játrová nádivka.Dobré jsou kořenící smněsi. Oregáno je do mletého masa nebo na pizu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.