Avatar uživatele
Pokročilý

Která kyselá smetana je vhodná ke šlehání?

Která kyselá smetana je vhodná ke šlehání? Záleží na obsaku tuku? Napr. 10% je asi málo? Děkuji za odpověď a rady. P.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Šlehat můžeš i nízkotučné - ale čím více tuku, tím lépe, osobně používám 15%...
;-)
Můžeš, případně, přidat i trochu smetany sladké (tak do 20 %, cca 30%) - do salátů i omáček je to přímo ´dokonalé´...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Žádnou kyselou smetanu neušleháš! Vhodná je sladká 30-33 %


Avatar uživatele
Pokročilý

Nemyslíš kysanou smetanu ?


Avatar uživatele
Pokročilý

Kysná se nešlehá jako šlehačka,nicméně může být někde v receptu naspáno vešleháme kys.smetanu....Ale? Možná,kdyby ta sladká zkysla...kdo ví,jestli by se dala ušlehat jako kyselá šlehačka :D


Avatar uživatele
Bronzový

krém freš sa dá vyšľahať....a budete mať kyslú šľahačku :-)

vyrobiť sa dá: kelímok šľahačky, pár lyžíc jogurtu (slušného, nie škorobovej šmakulády), pomiešať, dať do chladničky na 6 hodín, vybrať, vyšľahať

výsledok by mal držať a mať kyslastú chuť

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Barbakane - kysanou neušleháš do tuhé pěny, ale do ´krémova´ - třeba do tiramisu je to lepší, než mascarpone...
Ale i do omáček je lepší kysanou smetanu trochu ´ztužit´...
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

gecco, on se ptá která"kyselá"...,

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Myslím, že má na mysli "kysanou", nikoli zkyslou...
;-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.