Avatar uživatele
Zlatý

Krůtu můžeme rozdělit podle „druhů“ masa. Víte z kolika, a jakých, se skládá?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Druhy masa:

Prsní svaly
Vhodné na grilování, uzení, pečení, vaření a na řízky.
Spodní stehno
Maso nejtmavší - hutnější, vhodné k uzení, k pečení i k vaření - krůtí ovar.
Horní stehno
Vykostěné s odstraněnou kůží má charakter telecího - vhodné na řízky, pečení a světlé omáčky.
Křídlo
Přechod mezi telecím a kuřecím masem. Vynikající upečené na cibuli a česneku - možnost odkostění - malá roláda.
Letky
Největší část kůže. Výborné jsou opečené nebo grilované.
Krk
Dlouhé maso, Využití v polévce, či v rizotu.
Biskup
Tučná část, Specialita pro gurmány - uzený, nebo pečený.
Krůtí játra
Pevnější než kuřecí. Vynikající jsou restovaná.
Žaludek
Pevně svalnatý - výborný do polévky nebo na guláš.
Krůta má cca 70% bílého masa a 30 tmavého masa. Jednotlivé druhy masa se od sebe liší nutriční hodnotou. Bílé maso obsahuje méně tuků a je méně kalorické

Zdroj: http://www.masoprominent.cz/pr oc-kruti-maso/o-krutim-mase.ht ml

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.