Avatar uživatele
Bronzový

Kolik jste kdy dali svoje největší dýško a proč?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Když toho mám víc, tak klidně i pade někdy
dvacku, když míň, tak jen deset kaček : - D
Doplňuji:
S kámoškou chodíme na pivko
a tam je krásnej číšník tomu
jsem ochotna dávat to pade,
když tam je servírka, tak nee :))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

100 %...
A proč? - protože mi dotyčný ochotně ´vytrhl trn z paty´ a velice mne potěšil.


Avatar uživatele
Zlatý

Jednou jsem dal servírce, trojnásobně více, než stála černá káva a to jen proto, že mi tu kávu donesla v mém oblíbeném bucláku, zrovna v takovém jaký mám doma. Náhoda jak sviňa. :-)
Doplňuji:
Chtěl bych ještě doplnit. Když jsem se přestěhoval do jiného městyse, navštěvoval jsem místní restauraci a dával spropitné i deset korun. Číšník se vždy klaněl jako ve starých filmech, že by si hlavu rozmlátil o desku stolu. Jednou jsem si udělal malý test. Při placení útraty jsem (schválně) dal o pět korun méně s tím, že už nemám u sebe více peněz. To byste museli slyšet jak nadával, že jak by k tomu přišel, kdyby to udělal každý z hostů.Schválně jsem si půjčil od kamaráda(pasívního kuřáka) a zbytek doplatil. Test mi vyšel. Už nikdy ode mne neviděl korunu spropitného a dodnes se asi diví, proč je tomu tak.


Avatar uživatele
Zlatý

Přesně nevím kolik bylo největší dýško,ale tak asi 20% v nejlepším. Ještě k těm názorům,že za 100% práci je obsluha placena. Ano,ALE : 1.otázka - co je to 100%? Kdo to ohodnotí/posoudí? Ono je to totiž dost -relativní-. Já si dám v kavárně (dám jen příklad) cappuccíno. Barman nebo servírka udělají kapáka s nějakou přepálenou a navíc bublinkovou mléčnou pěnou-což dělají bohužel téměř všude. Ok,zaplatím jim za to těch cca 40 kč a ani korunu navíc. Pak tam přijdu podruhé a ejhle-jiná směna/obsluha. Za stejnou cenu,tj. 40 kč dostanu cappuccino tak jak má být-tj. s pěnou hutnou a blejskavou jak psí k.lky. Já dám navíc 10 kč a poděkuju usměvavé obsluze za moc dobrý kafe a zeptám se kdy tam bude zase ta samá obluha a barman. Uvědomte si,že v gastronomii je obsluha placena z vašich dýšek,protože ty platy jsou opravdu mizerný.A pokud si budete říkat,že to je věc majitele,at je platí víc-tak vězte,že nebude platit,protože automaticky počítá s jejich dýškama(pokud jim je nevezme) a jestli kvalitní obsluha a kvalitní ""tvůrce"" dobrých nápojů/drinků nebudou oceněni,tak půjdou prostě jinam a vás budou obsluhovat jenom totální jelita bez úsměvu a bez umu,který neumí udělat ani obyčejnou kávu.


Avatar uživatele
Zlatý

Jo to kdybych si v ten moment pamatoval...DDD


Avatar uživatele
Stříbrný

Podle toho jak sem spokojená.A já sem skoro vždycky.
Ale když už du na ten oběd nebo večeři,tak netroškařím.
Na druhou stranu chodím furt do stejnýho restauračního podniku, a tak se už dobře známe.


Avatar uživatele
Stříbrný

Dýška sice dávám ale zaokrohleně na celé Kč.Takže někde to byla jen jedna koruna jinde devět korun.
Ve fabrice (firmě) mně také vypláceli peníze na koruny a NIKDY mně žádné dýško nedali za to, že jsem výrobek udělat kvalitně či včas.


Avatar uživatele
Zlatý

150 kč pro spokojenost a ochotu obsluhy,ale taky se jednalo zvláštní příležitost.


Avatar uživatele
Stříbrný

Semtam dám i 50,-Kč, ale víc né:D


Avatar uživatele
Bronzový

Dýška nikdy nedávám. Je to jejich práce, za kterou dostávají peníze, tak proč bych jim měla ještě přidávat?


Avatar uživatele
Pokročilý

Podle obsluhy a samozřejmě kvality. Když jdu na pivko, tak to zaokrouhlím, většinou je to dýško do 10ti korun. V restauraci když mi chutná, netroškařím :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Finance a podnikání

Zlatý Drap 689
Zlatý mosoj 416
Zlatý gecco 242
Zlatý Hlada 239
Stříbrný ivzez 212
Zlatý standa 200
Zlatý hanulka11 179
Zlatý ReHu 172
Zlatý led 156
Zlatý panenka 153

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.