Avatar uživatele
Zlatý

Když si čtu etikety různých salátů,v jeho obsahu je mimo jiné i výrobní salám! Co to je,ten "výrobní salám" ?!

Doplňuji:
Ještě štestí,že takový a jemu podobný salám nejím! Zlatí komunističtí uzenáři a jejich státní normy!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je to v podstatě měkký levný salám, vypadá jako junior nebo dietní, i tak chutná. Občas se dá koupit i běžně v pultových uzenářstvích. Když je, klidně ho koupím třeba do bram.salátu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Masokombinát Jičín uvádí složení výrobního salámu:

Hovězí maso 25 %, vepřové maso 20 %, voda, sůl, bramborový škrob, rostlinná bílkovina, směs koření, stabilizátor E 450, E 451, emulgátor E 452, antioxidant E 300, E 301, stabilizátor barviva E 250.
Má trvanlivost 30 dní.

Když si přečtete složení, co zjistéte o jeho kvalitě?

Zdroj: http://www.masojicin.cz/vyrobn i-salam


Avatar uživatele
Zlatý

Lidsky řečeno: Je to sračka, imitující salám. A ze zkušenosti se nemusí zrovna nazývat výrobním :-D.
Doplňuji:
S doplněním jen a jen souhlasím a taky to nežeru! :-D
I když kolikrát jeden vyplázne hafo lovů za cosi a chutná to jako ten "výrobní", děs :-(.


Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi jsem s výrobním salámem pracovala,měl hnusnou růžovočervenou barvu a dával se do všech salátů,kde takový salám patřil- pařížský, vlašák, pochoutkový, do ruských vajec.
Jednou jsem si salám pod názvem výrobní koupila myslím v Hrušce a kupodivu nechutnal zle.


Avatar uživatele
Bronzový

Výrobní salám jsem jednou koupila jako odměnu svému učícímu se štěněti. Přála bych vám vidět a cítit pak chodbu, kde mělo pelíšek, druhý den ráno. "Ani Puňťa to už nežere, viď Puňťo"


Avatar uživatele
Bronzový

S(smejd)!


Avatar uživatele

Asi jako jediná si dovolím vystoupit na obhajobu výrobního salámu. Co je pozitivní, nejsou v něm žádné separáty - čily ty na jemno semleté kuřecí zbytky. Obsah masa ve směsi musí být dodržen dle normy a leckteré párky v cenově podstatně vyšší hladině mají ještě nižší procento masa. Je to salám levný a svým složením určený pro další zpracování - vyplývá již z názvu. Kdysi přímo z výrobny v Martinově nám po podniku tento salám vozili a byl opravdu oblíbený. Na trhu se běžně sehnat nedal. Na osmažení v trojobalu byl jedinečný a navíc i chuťově byl velmi dobrý. Dobrý byl do salátů a na pomazánky. A ještě jedna poznámka - tenhle salám se začal vyrábět dávno "za komunistů". Já ho měla možnost kupovat někdy kolem roku 1975.


Avatar uživatele
Bronzový

annas sice uvádí nějaké maso,ale zpravidla je to doplněno strojně od kostí odděleným kuřecím masem.Když si představíš kostru kuřete se zbytky peří a pařáty,jak ji obírá nějaká mašina,pak je výsledkem skutečná pochoutka.A ta se uvaří,rozdrtí,obarví, ochutí,přidá se bramborový škrob,možná soja,éčka a máme salám. Ale je třeba dodat,že to jen my máme takový názor.Jinde se to jí běžně ze zvířat všechno.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.