Avatar uživatele
Zlatý

Kdy lít pivo k pečené kachně?

Fakt tam nemá být pít:-D
Peču kachnu. Chci ji polít pivem, aby byla pikantní šťávička, ale nejsem si jista, jestli ho tam dát hned nebo až ke konci (aby to celé nezhořklo!). Ale zase chci, aby to pivo bylo cítit i v tom mase. Kdy ho tam nejlépe nalít? Díky:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Při přípravě kachny bych s pivem ve fázi pečení postupoval velmi opatrně., spíše snad volil následující recept:
Suroviny:
1 kachna (nebo 1/2 husy)
sůl
slanina, na kostičky
máslo
1 větší cibule, na kolečka
tvrdý chléb, nastrouhaný
perník, nastrouhaný
nakládané jeřabinky (případně rybíz aj. - DDK)
Na marinádu:
2 láhve černého piva (1 litr)
5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 5 hřebíčků, 5 bobkových listů, větší špetka tymiánu, špetka mletého zázvoru
Postup přípravy:
Vykuchanou kachnu opláchneme a dobře osušíme. Nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do misky nebo plastového sáčku a zalijeme marinádou. Necháme do druhého dne rozležet. Marinádu připravíme ze směsi černého piva a uvedeného koření, kterou necháme přejít varem. Chladnou marinádou zalijeme porce kachny a necháme do druhého dne rozležet. Těsně před přípravou rozpustíme na pekáčku či kastrůlku kostičky nakrájené slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Na tento základ položíme marinované porce kachny i s marinádou a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Měkkou kachnu z pekáčku vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem a perníkem, přidáme jeřabiny (rybíz a pod.). Vaříme dokud se chleba a perník nerozvaří na omáčku. Omáčku procedíme přes síto na kachnu, podle chuti osolíme a necháme ještě v teplé troubě pod pokličkou rozležet. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ideální stav tak zhruba od poloviny pečení. Hned od začátku to nemá smysl.


Avatar uživatele
Zlatý

My dáváme černé pivo a tak průběžně s tím podlévat a přelévat , ale ne hned od začátku


Avatar uživatele
Bronzový

v polovině pečenííí.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Jó dudu, na marinádu už je pozdě, už se kachénka "rozvaluje" v troubě, už tu voní! Ale díky za recept, určitě ho vyzkouším, je fakt zajímavý.
Btw - to pivo mám černé, ale ještě jsem ho tam tedy nenalila...

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

hanulka11: Myslíš tedy, že tak na poslední půlhodinu asi?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.