Avatar uživatele

Kdo mi poradi

jake drevo je na uzeni ryb a masa nejvhodnejsi a neupadne mi ryba s haku pri uzeni?DIK
Doplňuji:
Pro Mojitka,ale ja to nebyla s tim palcem.To je vec ,ktera mne zlobi,tyto veci nedelam.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Podle níže uvedeného textu se doporučuje na uzení masa (u ryb nevím) tvrdé dřevo jako buk, dub či vzácný akát. Na poslední hodiny uzení je vhodné mít po ruce pár polínek dřeva z ovocných stromů, nejlépe třešně či švestky. Maso bude mít velmi zajímavou vůni. (Heslo Obložte si udírnu dřevem).

Souhlasím s Mojitkem - na uzení je vhodné tvrdé dřevo. Opravdu v poslední době zde panuje nějaká zášť. Za správné odpovědi červené palce. Jak někdo vidí jeden palec, přidá ještě další červený. I mně se to občas stává. Nemohu to pochopit.

Zdroj: www.svet-bydleni.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Slyšela jsem, že i ovocné stromy mají měkké dřevo, čili se s ním udí. Důležité je to, aby nebylo smolnaté. Čili nevhodné je dřevo měkké-smolnaté - smrk apod. A také ne dřevo z ořešáků, maso poto hořkne. R.


Avatar uživatele
Zlatý

No ja myslim,ze by to melo byt tvrde drevo,ktere hori pomaleji a dele.Cili ne mekke drevo.
Doplňuji:
proc ten palec dolu ? S mekkym drevem se urcite neudi


Avatar uživatele
Zlatý

Prý třešeň, ale já osobně nevím.


Avatar uživatele

výběr správného tvrdého dřeva (dub, buk, ovocné stromy: meruňka, švestka, ořech apod.)


Avatar uživatele
Zlatý

jablon,třešen,


Avatar uživatele
Bronzový

Souhlas - drevo z ovocnych stromu.
Jinak ja udim ryby i griluji na rozni,tedy na nejake mrizce,protoze se rybi maso lehce rozpada.


Avatar uživatele
Pokročilý

My používáme na uzení dřevo z meruňky. A co se týče uzení ryby, tak tu omotáme tenčím drátem - uděláme takzvaný košík a takto zajištěná ryba z háku nespadne. Na hák ji ale musíme zavěsit tím drátem. Rybu udíme asi 3 - 4 hodiny(do zezlátnutí) podle velikosti.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

Tomajda

Uzení ryb je jednoduché.Pokud dodržíte správně postup a nenecháte si lidově do toho KECAT pak je výsledek zaručený a velmi chutný.Já osobně ryby nakládám na 12h do laku.Poté roztopim v udírně aby teplota dosáhla cca 100 stupňů.Ryby vkládám tak aby byla teplota 90 stupňů na prvních 30 minut.Je to z toho důvodu že se ryby musí sterilizovat!! poté dodržuji teplotu kolem 60-70 stupňů po dobu cca 120 min.Dřevo se používá převážně BUK bez kůry!!Nebo přidávám Bukovou štěpku.V žádném případě nemůžete odejít od uzení ryb někam na pivo atd.Jinak výsledek je pak katastrofa.Ryby jsou hotové až mají zlatavou barvu.Co se týče napichování,používám háčky které jsem si vyrobil.Nahoře oko pro zavěšení a dole oko stočené do půl kruhu.Rybu napíchnete půl okem dole zkrz páteř.Tam je ryby pevná.Ostatně pro vaší inspiraci mám foto na nove-interiery.cz Zde je komplet krb s udírnou co jsem si stavěl a pár fotek s uzení.Udím 2x do měsíce ryby a 2x do měsíce sýry.Teď je správný čas na maso už jej mám naložený.Jinak v brzké době budou sprovozněny další mé stránky udim.cz kde budou i recepty,rady,diskuse.
Přeji vám všem dobrou chuť.
Tomajda

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.