Avatar uživatele

Kdo dnes smažil koblihy?

Já vyzkoušela nový "starý" recept a musím konstatovat, že se příště pokorně vrátím k tomu zažitému receptu. Prostě: byly dobré, ale už se mi povedly i lepší...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já je nedělám, protože je nejím a manžel není zas takový jedlík. A na rozdíl od jiného pečiva bych s nimi druhý den neuspěla - říká, že jsou gumové. Btw - děláš je už rovnou plněné nebo tam dáváš marmošku dodatečně? U nás se hodně dělaly, když jsem byla malá, taťka je miloval a dovedl spořádat celou mísu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Naše babička, tradiční recept, byly výborné jako vžycky :o)

Teda vlastně už včera...ale zbylo ještě na dnešek

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Podlehla jsem mámení a vyrobila koblihy podle "Laskominy od Maryny" (koblihy jako od Sachera), ale tyto jsou z jednoho vyváleného plátu, dlouho se musí nechat podruhé kynout a nevyskočí při smažení na tu správnou kouli. Tentokrát jsem je plnila dortovou plničkou, ale nedá se odhadnout množství, které dovnitř potřebuješ vpravit a navíc tady do toho modelu se moc nevešlo. Ale těsto bylo moc dobré! Příště udělám toto těsto, ale větší dávku a udělám dva pláty, nahromádkuji marmošku, přikryji, slepím, vykrojím, vykynu a usmažím. Budou určitě super!

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Pamatuji, jak kdysi v Imperialu prodávali za devatenáct set mísu včerejších kolbih a ty se daly házet ve stylu Saturnina po hostech. Docela úlet:-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.