Krmí se s nimi prasata. třeba. Dávalo se to do kádě a jednou týdně pro to někdo přijel a odvezl. Dával to prasatům. Ale asi jak kde
0 Nominace Nahlásit |
Pracovala jsem chvíli ve školství, jako správcová, takže jsem taky
chodila na obědy, vím, co s tím zbytkem dělají.
Jídlo, co děti nedojedly šoupli do velkých dvou sudů pro které si jezdila
taková špinavá bába, říkala, že to má pro prasata a jídlo, které zbylo
nedotčené si rozebraly kuchařky mezi sebou.
0 Nominace Nahlásit |
podle nových předpisů EU se tím už nesmí nic krmit,mělo by se to
ekologicky zlikvidovat,tj nějakou firmou za peníze,skutečnost je však stále
stejná,kdo může ,krmí čuníka
Doplňuji:
ad ocko: dotaz zněl: kde končí, NE kde by MĚLI končit,proto ty odpovědi
podle skutečnosti
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Doplním z jiného potravinářského oboru. Několik let jsem dělal na brigádě v pekárně. Starý rozpraskaný chléb se řadu let prodával lidem nebo do zemědělských družstev. V současnosti se lepší vyřazený chleba dává zpět do výroby nového (podíl skoro 1/3) a horší se vozí do spalovny. Inu lidi můžou baštit odpad a zvířata ne.
0 Nominace Nahlásit |
Jedná se o gastroodpad. Asi by měl být správně zpracován v nějaké kompostárně nebo bioplynové stanici. I když zásadně nepatří do směsného odpadu, pravděpodobně tam někde končí.
0 Nominace Nahlásit |
Stačilo zadat dotaz do vyhledávače a nepsat sem dnes už neexistující možnosti likvidace odpadů. Zákony v odpadovém hospodářství velmi zpřísnily:
Pro nakládání se zbytky z jídelen a kuchyní jsou klíčové dvě normy – nařízení EU 1774/2002 a český katalog odpadů, uvedený ve vyhlášce č. 381/2001. Nařízení EU č. 1774/2002 stanoví hygienická pravidla týkající se vedlejších živočišných produktů, jež nejsou určeny k lidské spotřebě. Toto nařízení dělí živočišné materiály do tří skupin, přičemž kuchyňský odpad patří do 3. kategorie (čl. 6 odst. 1 písm. i), takže s kuchyňským odpadem je třeba nakládat jako s odpadem (zmíněná pravidla se netýkají domácností).
Podle našeho katalogu odpadů (vyhláška č. 381/2001) jsou zbytky jídel ve skupině 20 (komunální odpady), konkrétně 20.01.08 Biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven. Jelikož jsou zbytky odpadem, má například školní jídelna povinnosti producenta odpadů.
Náhled do povinností přináší paragraf 16 zákona 185/2001, jeho odkazy a doplňující předpisy. Původce odpadů (tedy i jídelny) musejí mimo jiné odpady zařazovat podle druhů a kategorií a zajistit přednostní využití odpadů v souladu s § 11 (materiálové využití), předávat odpady jen oprávněné firmě, ověřovat nebezpečné vlastnosti, shromažďovat odpady utříděné podle jednotlivých druhů a kategorií. Kromě toho musejí zabezpečit odpady před nežádoucím znehodnocením, odcizením nebo únikem, vést průběžnou evidenci a zasílat hlášení, umožnit kontrolu a zpracovat plán odpadového hospodářství, pokud spadá do stanovených limitů.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |