Avatar uživatele
Zlatý

Kde jsem udělal chybu ?

Jal jsem se vyrobit domácí šunku. Zakoupil jsem nástroj(lis), maso, které jsem náležitě upravil, vložil do formy a při teplotě cca 80 st. ohříval po dobu 1,5 hodiny (možná více). Po vychlazení formy jsem vyklopil krásnou cihlu masa, barva i chuť fantastická, krájel jsem šunčičku na teňoučké plátky, ale zarazila mě suchost šunky. Kde jsem, podle vás udělal chybu ?
Doplňuji:
jirkajirka, asi máš pravdu.Já to stlačil nadoraz, sotva mi síly stačili. Jinak šunkovar je tohoto typu : http://www.domacisunkovar.cz/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Při vaření šunky jsi měl moc přitažené lisovací péra a ty tu vlhkost vytlačily Šunku máš ale kvalitnější déle vydrží než ty z marketu vodové.Už asi málokdo ví jak skutečně má vypadat kvalitní potravina.Ještě si musíš vypozorovat dobu vaření

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já teď nemám už čas hledat, zkus to tady :
http://search.seznam.cz/…
Až dohrajeme, podívám se na výsledek. Dík :-)


Avatar uživatele
Pokročilý

to tě asi napadlo, ale nenechal si to tam třeba moc dlouho? :D


Avatar uživatele

Na této straně si stáhni malou školu uzenáře,je tam dost podrobný popis jak na šunku s kostí i bez,snad tam něco objevíš.http://www.google.cz/….

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.