Avatar uživatele
Pokročilý

Karotka je normální mrkev jakou všichni známe a kupujeme? Nebo nějaký jiný druh?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Karotka je druh mrkve, většinou o něco dražší, ale i chutější. Bývá v obchodě takto označena.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Nevěř tomu,co je napsáno v Kaufu nad zbožím. Mrkev je mrkev a karotka je karotka.To ti řekne každý zahrádkář. Mrkev se sklízí na jaře a začátkem léta,je drobnější a šťavnatější.Karotka se sklízí zásadně na podzim a je o něco větší a tvrdší než mrkev.A také déle vydrží - je na zimní uskladnění.Takže když vidíš dnes v Kaufu či Albertu svazek čerstvé karotky z Itálie,tak je to mrkev a ne karotka.


Avatar uživatele

Karotka je šlechtěnec mrkve, je sladší, červenější a má kulatější tvar. Zvláštní odrůdou je "baby karotka".
Doplňuji:
Verunko, abychom Tě tady nemystifikovali, tak se, prosím, podívej na internet, co je to mrkev a co karotka. Jako prevence na oční potíže je lepší karotka, protože v ní je o něco více karoténu. Proto je červenejší.
Napsat tady, že se karotka pěstuje na podzim a mrkev ne, je zavádějící. Pěstovat se dá jako ranná, středně ranná i pozdní jak mrkev, tak karotka. Cizojazyčné označení ale může být skutečně zavádějící. Označení karotka určitě bude sedět u českých pěstitelů.
Věřit mi můžeš. Pěstovala jsem mrkev i karotku a spoustu další zeleniny.


Avatar uživatele

Avatar uživatele
Pokročilý

zdá se že je to stejný

mrkev obecná – obvykle se slovem karotka označují rané odrůdy
http://cs.wikipedia.org/…

a teď si vyber :-D


Avatar uživatele

Název karotka pochází z řeckého názvu rostliny »karóton« která neni nic jiného než mrkev. Němci říkají mrkvi karotten, Angličani carrot, Italové carote, Francouzi carottes , Irové cairéid nebo carrot a stále je to ta samá rostlina. Proč by v češtině »karotka« mělo být něco jiného...?


Avatar uživatele
Pokročilý

Já si to jen dovolím shrnout:

Verunko, pro normálního člověka je prostě karotka a mrkev vizuálně i chuťově to samé. Pokud bys to jedla syrové a ve velkých dávkách, pak bys asi zaznamenala mírně odlišnou chuť a marginálně jiné nutriční hodnoty.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.