Avatar uživatele
Babedee

Karboxilové kyseliny

V některých organismech (rostliny, kvasinky, živočichové) vznikají nejrůznější karboxylové kyseliny. Příklady:
a.Kyselina šťavelová je obsažena v rostlině lidově nazývané „šťovík“.
b.Kyselina citronová je v plodech citroníku – citronech.
c.Kyselina vinná je v alkoholickém nápoji – víně a ve vinných hroznech. d.Kyselina mléčná je v kyselém mléce, v kysaném zelí a v siláži používané jako krmivo pro skot.
Navrhněte postup, kterým byste přítomnost kyselin ve vzorcích dokázali prosím.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4004 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

V odkazu to máš rozepsané:

Zdroj: http://www.go­ogle.cz/url?sa=t&rct=j­&q=&esrc=s&sou­rce=web&cd=4&ved=0CEg­QFjAD&url=http%3A%2F­%2Fznamky.szes­ro.cz%2Ftext%2FMVOP%2520-%2520produkty%2FCVI%25C­4%258CEN%25C3%258D%2520Z­%2520CHEMIE%2FPR%2FD%2­5C5%25AFkazy%2520kar­boxylov%25C3%25B­Dch%2520kyselin%2520a%25­20jejich%2520de­riv%25C3%25A1t%25C5%25AF­.pptx&ei=TwqKUb­f8F6vn4QTk3YCYC­Q&usg=AFQjCNEC1an­Lx7J9XG9K6fxHV0y­tAJ-oSg&sig2=ZhHKT­yByqXt9HXO6-MZswA&bvm=bv.46226182,d­.d2k&cad=rja

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek