Avatar uživatele
Registrovaný

Karboxilové kyseliny

V některých organismech (rostliny, kvasinky, živočichové) vznikají nejrůznější karboxylové kyseliny. Příklady:
a.Kyselina šťavelová je obsažena v rostlině lidově nazývané „šťovík“.
b.Kyselina citronová je v plodech citroníku – citronech.
c.Kyselina vinná je v alkoholickém nápoji – víně a ve vinných hroznech. d.Kyselina mléčná je v kyselém mléce, v kysaném zelí a v siláži používané jako krmivo pro skot.
Navrhněte postup, kterým byste přítomnost kyselin ve vzorcích dokázali prosím.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2807
Zlatý quentos 1343
Zlatý mosoj 1313
Zlatý Drap 987
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 614
Zlatý gecco 590
Zlatý marci1 551
Zlatý Lamalam 510
Zlatý arygnoc 507

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.