Avatar uživatele
Registrovaný

Kam zmizí výpek z masa v jídelnách?

když dělám doma např. kuře, je z něj plno šťávy, ale v jídelně to polejí vodou bez chuti... kam dají ten výpek?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Je třeba si uvědomit, na kolik porcí tu šťávu z výpeku používáte Vy a na kolik jídelny. Jsou ale takové velkokapacitní kuchyně, kde je tahle "šťávička" dochucená a výborná. Prostě záleží na kuchaři a také na tom, jak jsou nastavené normy na vaření. Žádný kuchař přece nebude na porce jídla doplácet a pokud má nějak nastaven rozpočet, tak se do něj musí vejít.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

asi to hodně rozředěj vodou a pak to není k jídlu
Doplňuji:
zřejmě dáváš hodně másla a dalších pochutinek -nebo nějakého tuku na čem to pečeš - protože z kuřete se nevypeče žádný omastek - tu šťávičku si musíš vyrobit sám .... což doma děláš a v jídelnách při 100 i více porcích- to je tak nějak jak píše ocko - jsou limitováni financemi a pak to je opravdu znát -


Avatar uživatele

Z kuřete? Šťávy?

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Pro restaurace se vyrábí omáčkový koncentrát. Ale tu vůni na domácím kuřeti dělá to přepuštěné máslo.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.