Avatar uživatele
Pokročilý

Kachna domácí - co s tím ?

čs od času si v obchodě koupím kachnu....lahůdka !
Na výstavě chovatelů jsem koupila 10 Rovenských kachňátek a nyní se ptám....
1. jak poznám kdy jsou jatečné ?
2. Jak je usmrtit aby netrpěly ?
3. Znáte někdo nějakou techniku mimo podřezávání a sekání hlav ? Je to hloupá otázka, ale já je prostě nemohu jen tak zabít.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kachny a husy zařízneme za hlavou a jejich krev zachycujeme do hrnečku a mícháním zabraňujeme jejímu srážení. Zabitou drůbež oškubáme a vykucháme.
Kdysi jsme chovali kachny. Máma mně naučila kachnu zabíjet (ač velmi nerada jsem to dělala) tak, že jsem kachnu sevřela mezi kolena, aby byla v klidu. Na hlavě jsem nahmatala důleček, z něj vytrhala peří a řízla ostrým nožem.

Zdroj: http://www.receptyonline.cz/o- drubezi-a-jejim-zpracovani-v-k uchyni--796.html

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Z těchto důvodů ze mě nikdy nebude chovatel "užitkových zvířat",neumím si představit,že bych zvířátko - jakékoli,nejdřív pipala a pak ho snědla.Ani to nekupuju,baštím granulovanou soju,a taky vejce,a ryby.
Možná by vám mohl poradit veterinář,zná dokonale anatomii zvířete,tak by mohl doporučit nějaké humánní utracení - zabití.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Zvířata

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zvířata

Zlatý Drap 1074
Zlatý beer 710
Zlatý www 558
Zlatý briketka10 346
Zlatý ReHu 306
Zlatý hanulka11 296
Zlatý annas 280
Zlatý marci1 263
Zlatý mosoj 257
Zlatý gecco 248

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.