Avatar uživatele
Pokročilý

jsou potravinářské barvy škodlivé?

z čeho se dělají? a opravdu mají na nás takový vliv? někde jsem četla, že zkusili nějakou potravinu obarvit na netradiční barvu a lidi prostě nebyli schopní to sníst :) třeba brambory obarvené namodro

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

To nespočívá ve škodlivosti barev, ale netypická barva vytváří určitý psychický blok. Nemusí to být ani umělé barvivo, zkusila jsem kdysi udělat něco jako slaný piškot obarvený špenátem na zeleno a nedokázala jsem to pozřít. Fialové knedlíky, modrá rýže a pod. působí podobně.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

škodlivé by neměly být v žádnép případě. Určite barvy nám " nechutnají " máme je spojeny jen s jistým druhem potravy, a nebo se v přírodě taková barva nevyskytuje.


Avatar uživatele

Potravinářské barvy jsou určeny pro potravinářskou výrobu a škodlivé tedy být nemohou. Stejně tak nejsou zdraví škodlivé ani barvy na vajíčka.
Sama jsem kdysi upekla bábovku a na přání dcery jsem do ní dávala jednou modrou, podruhé zelenou barvu. Mně to připadalo divné a děti se naopak po takhle "nezdravě" vypadajícím pečivu mohly doslova "utlouct". Je to o vnímání a o psychice. Kdybyste zavřela oči, tak budete vnímat chuť a nebude Vám vadit žádná barevná odlišnost.


Avatar uživatele
Bronzový

Vše umělé je škodlivé.Pokud barvit potraviny,pak je přírodním barvivem.Třeba kopřivou na zeleno,šlupkou z cibule na oranžovo a pod.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.