Avatar uživatele
Kepler

Jíte nejraději to, co vám nejvíc chutná, nebo jíte zdravě?

Já osobně jsem tak trochu požitkář, tak na racionálnost stravy moc nekoukám. Život bez řízku, domácího uzeného bůčku apod. si nedovedu představit. Jediný ústupek činím v tom, že tam kde to jde, nahrazuji živočišné tuky rostlinnými. Naprosto nechápu vegetariány a podobná stvoření. Stálo by vám za to prodloužit si život o pár let za cenu vlastního sebezapření a týrání sama sebe?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, zzzzz, marci1, Agneta před 2926 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Jím poměrně zdravě.
Už mi nechutnají uzeniny, jako dříve.
Maso jím pomálu. Květák na mozeček.
Raději si dám zeleninu a s oblibou si
usmažím na olivovém oleji sójové maso.
Miluji vajíčka na všechny způsoby.
Nebo si vařím polévky.
Ráda mám zelňačku, dršťkovou, čočkovku,
brokolicovou, květákovou.
Nakonec si kupuji čerstvé sýry a zakysanou
smetanu. Jogurty nejím žádné. Sladké mi
už dlouho nechutná a nesladím čaj ani kafe.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jím to co mi chutná

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Jím zdravě, ale sem tam si dám i to, „méně zdravé“ , které mi chutná. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Agneta

Jím zdravě, a jak to chutná mi není důležité:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jím to, co mi je zakázáno!

Ti vegani nám vyžerou vše zelené, přírodní plíce půjdou vniveč a dobytek nebude mít co papat!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

zdravý človek má jesť to, čo prasa, nie to, čo tiger, nie to, čo lemur… prasa – lebo práve oni majú trávenie nám najpodobnejšie

ja jem hlavne to, čo moji predkovia – gény sa nejak za 100–200 rokov dramaticky nemenia a mne ,,domáca kuchyňa – bratislavská " robí oveľa lepšie než ,,moderná zdravá" strava

európania majú určité gény a sú zvyknutí na určité jedlá…a navyše, každý človek má určité svoje individuálne zvláštnosti, a tým sa má prispôsobiť…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Jé zas mi došly se opupínkuju!

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Nevím co ti došlo, ale ty fakt jíš sojové maso? Slyšel jsem, že to chutná asi tak jako molitan 🙂

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
xxx3

ono i „normální maso“, když je upravené pouze ve stylu uvaření v osolené vodě, tak nemusí být nic oslnivého. Problém sójového masa je hlavně v tom, že se tomu říká „maso“, takže to řada lidí porovnává podle vepřového, či hovězího. Jak už tu zaznělo, je to prostě potravina, kterou je třeba správně upravit – výborné je třeba marinování den dopředu. Když člověk víc jak s tím naložit, tak to může být fajn – osobně bych to ale nepokládal za náhradu masa, to je pouze cesta ke zklamání.

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

Konzistenci to má divnou, to je pravda, ale když se to umí dobře naložit a ochutit a upravit, tak se to sníst dá, ovšem při žvýkání poznáš tu konzistenci, no prostě jak houba:-(
Raději mám tofu.

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Kepler, to máš pravdu. Jednou to manželka udělala, nevěděl jsem z čeho to je, ale jen při pohledu jsem byl doma. Málem to letělo do hajzlu, ale ubránila si to!

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Ale ale barbakane

Tak ho neuměla připravit všem těm, kterým
jsem ho dávala ani nevěděli co jedí. Mysleli
si, že je to masíčko a tuhý ho nemám, jako
molitan už vůbec ne 😁

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

Dobré je to mleté, třeba do sekačky nebo karbošů, tam to po ochucení není moc poznat.

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

No přece palečky mám jen dva pro toho
komu bych ho potřebovala věnovat 😁

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

S tím masem je to jen domněnka a
myslí si to o něm hodně lidí aniž by
ho vyzkoušeli. Při vaření musí být

měkké.

To sójové maso se musí umět připravit.
Nejdřív ho uvařím na velké pánvi hned
přidám ol. olej, sójovou omáčku, česnek,
drcený kmín. A někdy slepičí bujón od
Knorru dodá chuť. Občas přiliju Nealko
pivo, když ho mám doma, jinak nepiju.
No a nechám to být dokud se vše usmaží.
Občas poobrátím a s chutí uždibuji 😁

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Tak jo, už jsem to pochopil. Do měkka připravený a dobře ochucený molitan. To by možná šlo.

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Například řízek z bedly velké, jako talíř, když ho
obalíš je vynikající MŃAMKA pěkně ochucený ani
nikdo na chatě nevěřil, že jí vlastně houbu 😁

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Sojový kostky se musej umět připravit, to je známá věc :) nemám ráda ty, co se zarytě držej toho svýho bůčku a ani nechtěj ochutnat nic „novýho“ – sója fakt není nic novýho – ale je pro nás lepší a využitelnější ve fermentovaném stavu, např. jako tempeh a nemělo by se to s ní přehánět.
Jako „náhradu“ masa byste mohli ještě zkusit třeba seitan, ten je výbornej, nebo robi. Není to tak drahé, kvalitní maso je taky drahé…

před 2926 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek