Avatar uživatele
Zlatý

Jíte dršťky?*)

Polívku, smažené, restované, gratinované...
Syrové nejím ani já...
;-)
*)inspiroval mne svou otázkou Barbakan, nezapírám
;-)

Doplňuji:
Přidám recept na dobrotu:
- prané a krájené drštky spařím (v hrnci) a poté nechám pár minut povařit, vodu sleju, dršťky nechám vychladnout
- marináda - kysaná smetana, přiměřeně (trošku ´víc´, než je aktuální chuťový vjem) osolím, okořením dle chut (pro mne nadrobno nakrájený česnek, chille, bobkový list), cca kolik drštěk, tolik marinády (hmotnostně)
- dršťky naložím do marinády na cca 24 hodin do lednice (ideálně do zapékací mísy)
- tak, jak jsou naloženy, strčím do vyhřáté trouby na cca 130 (zakryté - aspoň alobalem) na cca půl hodiny
- sundám dekl (alobal), promíchám a ještě tak 15 - 20 minut ogriluju na max
Kdo nemusí k masu přílohu, jí rovnou. Kdo nějakou potřebuje - dle chuti - chleba, těstoviny, brambor...
;-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

zejména polívku... mňam... nedělejte mně, sakra, chutě, teď vo půl desátý večer

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

ne, nikdy a za žádných okolností

Ale kdysi "za komančů" prodávali mraženou a ta mi chutnala.Bylo to tam nakrájený na menší kousky i s masem.Moje máti ji trochu vylepšila zeleninou a přidala brambory.
Jednou ji udělal soused a za to,že jsem mu ty držťky sehnala,tak mě přinesl v kastrůlku ochutnat.Ty tam plavaly,nakrájený na takový dost velký kusy,bylo to fakt odporný,takže hned jak jsem zavřela dveře,tak letěly do záchodu!
Takže od té doby nikdy!


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Dobře uvařená držková polévka je mňam mňam - spolu s gulášovkou jsou to pro mě královny polévek ...
(bohužel občas je někde sprzní a pak se to snaží překrýt jen spoustou koření)


Avatar uživatele
Stříbrný

ne, nikdy a za žádných okolností

Doplňuji:
Něco tak odporného bych nikdy nepozřela


Avatar uživatele

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

Doplňuji:
Teda jenom polívku jako zmražený polotovar.


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Jím vše, ale často se s tím nesetkávám.


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
rychle a bez přemýšlení )


Avatar uživatele
Zlatý

jiné...

sám jsem držťka


Avatar uživatele

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Miluju jí,měj jsem jí zrovna minulý víkend s vnučkou,vařil jsem jí ze syrových skoro 3 hodiny.Je skvělá.V létě ji dělám i z kotrče.


Avatar uživatele
Stříbrný

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Pouze ve formě polévky, jiné úpravy mě nezaujaly.


Avatar uživatele
Zlatý

ne, nikdy a za žádných okolností

Doplňuji:
Když jsem jedl tuto polévku poprvé, tak mi ji brách zhnusil tím, že když jsem se ptal, co to je to bílé a slizké, tak mi odpověděl, že housenky. Těch pár lžíc co jsem polknul bylo okamžitě na ubrusu a od té doby bych ji nedal do huby, i kdyby měl chcípnout na hlad! Jak byly komentáře od holek u bůčku, také si dovolím: bleeee, tfuj tajbl, hnus....


Avatar uživatele
Zlatý

ne, nikdy a za žádných okolností

Nikdy. Ale ne kvůli chuti, ale vzhledu a také pachu za syrova. :-))


Avatar uživatele
Bronzový

ne, nikdy a za žádných okolností

ani omylem..


Avatar uživatele
Registrovaný

ne, nikdy a za žádných okolností


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co


Avatar uživatele
Zlatý

ano, ale vybírám si kdy a kde a co


Avatar uživatele
Zlatý

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

jen
polívku, ale musí být hustá a
pořádně okořeněná tu miluju..


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Miluji dobře uvařenou dršťkovou polévku (vynikající je i z hlívy ústřičné),ale v dnešní době ve stravovacích zařízeních (bufety, restaurace, hotely atd.) nevědí co by z ní chtěly jedna porce 30 Kč a více + rohlík 3 Kč ,krajíček chleba 2 Kč, obsah 350 ml. Jo to byly časy když stála porce 450ml 2 Kč a rohlík 30 halířů. Za 3 Kč se člověk dobře najedl. Kam se dneska hrabou všechny pizzerie
McDonald’s , KFC a všechny možné a nemožné rychlé občerstvení.


Avatar uživatele
Stříbrný

ano, kdykoli a v jakékoli podobě


Avatar uživatele
Zlatý

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

Doplňuji:
Polévku a jinak tepelně upravené.Mňamka.


Avatar uživatele
Bronzový

ne, nikdy a za žádných okolností


Avatar uživatele
Registrovaný

ano, ale vybírám si kdy a kde a co


Avatar uživatele
Bronzový

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Jím pouze připravené mnou nebo manželkou doma. geco recept je zajímavý ale půl hodiny vařit při 130°C ???? Tomu nerozumím a 20 minut grilovat ?? Jsou pak opravdu měkké??


Avatar uživatele
Stříbrný

ne, nikdy a za žádných okolností

Poblila bych se. Maximum by byla jedna lžíce...při dvou bych musela zařadit dvoutýdenní dietu, abych se z toho dostala:DDD


Avatar uživatele
Pokročilý

jiné...

Dršťkovou polévku miluju, ale v jiné podobě držky asi neznám...


Avatar uživatele
Zlatý

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Samozřejmě. Nerad se ochudím o jakoukoli pochoutku.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

dědapetr

Když nejsou držky,nahradím hlívou ustřičnou.

Avatar uživatele
Bronzový

jirkajirka

Promiň špatně jem to přečetl. Děláš to v troubě.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Jo jo - v troubě (omlouvám se, že jsem to nezdůraznil) - a z předvařených drštěk...
Pokud bys použil dršťky čerstvé, bylo by to v troubě (pod deklem) na 120-130°C aspoň hodinku a půl, lépe dvě. Teprve pak ogrilovat...

Avatar uživatele
Stříbrný

Funna

díky za recept...ale vzhledem k tomu, že dneska držťky dneska stojí, jako kilo libové masa a u nás doma by to nikdo, kromě mne nejedl, nejspíš tohle nikdy neochutnám...

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

To jo, bohužel...
Dršťky jsou dražší, než libové maso...
:-(

Avatar uživatele
Bronzový

jirkajirka

Gecco Kuřecí křidýlka,srdíčka a žaludky jsou taky dražší než celé kuře.V případě že si chceš pochutnat nemůžeš hledět na cenu. Za komunistu toto ,,maso" bylo nejlevnější.Strava chudých.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Křidýlka nemusím - ale kuřecí žaludky a srdíčka jsou vynikající na ´rychlej´ guláš - za dvě hodinky můžeš servírovat (když máš dopředu udušenou cibulku). Hovězí guláš mi trvá cca 9 - 12 hodin (když mám dopředu udušenou cibulku...)...
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Jugar -> z kotrče je taky výborná...
Někdy ji zkus z václavek - dělám ji z takových těch ´přerostlých´, jen z klobouků - doporučuju.
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Quentosi - omlouvám se, ale já právě před chvílí dojedl restované...
S česnekem, chillie papričkou, lehce osolené. A s ´plzničkou´...
Polévku už se mi dneska nechtělo vařit, tu si dám asi v sobotu (zejtra nestíhám)...
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Hmm, restované taky bych si dala..

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.