Avatar uživatele
gecco

Jíte dršťky?*)

Polívku, smažené, restované, gratinované…
Syrové nejím ani já…
😉
*)inspiroval mne svou otázkou Barbakan, nezapírám
😉

Doplňuji:
Přidám recept na dobrotu:

  • prané a krájené drštky spařím (v hrnci) a poté nechám pár minut povařit, vodu sleju, dršťky nechám vychladnout
  • marináda – kysaná smetana, přiměřeně (trošku ´víc´, než je aktuální chuťový vjem) osolím, okořením dle chut (pro mne nadrobno nakrájený česnek, chille, bobkový list), cca kolik drštěk, tolik marinády (hmotnostně)
  • dršťky naložím do marinády na cca 24 hodin do lednice (ideálně do zapékací mísy)
  • tak, jak jsou naloženy, strčím do vyhřáté trouby na cca 130 (zakryté – aspoň alobalem) na cca půl hodiny
  • sundám dekl (alobal), promíchám a ještě tak 15 – 20 minut ogriluju na max

Kdo nemusí k masu přílohu, jí rovnou. Kdo nějakou potřebuje – dle chuti – chleba, těstoviny, brambor…
😉

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: gecco

Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, anonym, johana 56, Emefej, briketka10, gagaga, marci1, Vašekva, anonym, Agneta před 3358 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Odpoveď byla označena jako užitečná

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

zejména polívku… mňam… nedělejte mně, sakra, chutě, teď vo půl desátý večer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

ne, nikdy a za žádných okolností

Ale kdysi „za komančů“ prodávali mraženou a ta mi chutnala.Bylo to tam nakrájený na menší kousky i s masem.Moje máti ji trochu vylepšila zeleninou a přidala brambory.
Jednou ji udělal soused a za to,že jsem mu ty držťky sehnala,tak mě přinesl v kastrůlku ochutnat.Ty tam plavaly,nakrájený na takový dost velký kusy,bylo to fakt odporný,takže hned jak jsem zavřela dveře,tak letěly do záchodu!
Takže od té doby nikdy!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pepa25

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Dobře uvařená držková polévka je mňam mňam – spolu s gulášovkou jsou to pro mě královny polévek …
(bohužel občas je někde sprzní a pak se to snaží překrýt jen spoustou koření)

Upravil/a: Pepa25

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ne, nikdy a za žádných okolností

Doplňuji:
Něco tak odporného bych nikdy nepozřela

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

Doplňuji:
Teda jenom polívku jako zmražený polotovar.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Jím vše, ale často se s tím nesetkávám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
rychle a bez přemýšlení )

Upravil/a: postcd

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

jiné...

sám jsem držťka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Miluju jí,měj jsem jí zrovna minulý víkend s vnučkou,vařil jsem jí ze syrových skoro 3 hodiny.Je skvělá.V létě ji dělám i z kotrče.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Pouze ve formě polévky, jiné úpravy mě nezaujaly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ne, nikdy a za žádných okolností

Doplňuji:
Když jsem jedl tuto polévku poprvé, tak mi ji brách zhnusil tím, že když jsem se ptal, co to je to bílé a slizké, tak mi odpověděl, že housenky. Těch pár lžíc co jsem polknul bylo okamžitě na ubrusu a od té doby bych ji nedal do huby, i kdyby měl chcípnout na hlad! Jak byly komentáře od holek u bůčku, také si dovolím: bleeee, tfuj tajbl, hnus…

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

ne, nikdy a za žádných okolností

Nikdy. Ale ne kvůli chuti, ale vzhledu a také pachu za syrova. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luxx

ne, nikdy a za žádných okolností

ani omylem..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terézina

ne, nikdy a za žádných okolností

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Stingo

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

jen
polívku, ale musí být hustá a
pořádně okořeněná tu miluju..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jepik

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Miluji dobře uvařenou dršťkovou polévku (vynikající je i z hlívy ústřičné),ale v dnešní době ve stravovacích zařízeních (bufety, restaurace, hotely atd.) nevědí co by z ní chtěly jedna porce 30 Kč a více + rohlík 3 Kč ,krajíček chleba 2 Kč, obsah 350 ml. Jo to byly časy když stála porce 450ml 2 Kč a rohlík 30 halířů. Za 3 Kč se člověk dobře najedl. Kam se dneska hrabou všechny pizzerie
McDonald’s , KFC a všechny možné a nemožné rychlé občerstvení.

Upravil/a: jepik

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

ano, kdykoli a v jakékoli podobě

Doplňuji:
Polévku a jinak tepelně upravené.Mňamka.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

ne, nikdy a za žádných okolností

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mupek

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Doplňuji:
Jím pouze připravené mnou nebo manželkou doma. geco recept je zajímavý ale půl hodiny vařit při 130°C ???? Tomu nerozumím a 20 minut grilovat ?? Jsou pak opravdu měkké??

Upravil/a: jirkajirka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Agneta

ne, nikdy a za žádných okolností

Poblila bych se. Maximum by byla jedna lžíce…při dvou bych musela zařadit dvoutýdenní dietu, abych se z toho dostala:DDD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Houslovyklic

jiné...

Dršťkovou polévku miluju, ale v jiné podobě držky asi neznám…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

ano, ale vybírám si kdy a kde a co

Samozřejmě. Nerad se ochudím o jakoukoli pochoutku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dědapetr

Když nejsou držky,nahradím hlívou ustřičnou.

před 3358 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirkajirka

Promiň špatně jem to přečetl. Děláš to v troubě.

před 3358 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Jo jo – v troubě (omlouvám se, že jsem to nezdůraznil) – a z předvařených drštěk…
Pokud bys použil dršťky čerstvé, bylo by to v troubě (pod deklem) na 120–130°C aspoň hodinku a půl, lépe dvě. Teprve pak ogrilovat…

před 3357 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Funna

díky za recept…ale vzhledem k tomu, že dneska držťky dneska stojí, jako kilo libové masa a u nás doma by to nikdo, kromě mne nejedl, nejspíš tohle nikdy neochutnám…

před 3358 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

To jo, bohužel…
Dršťky jsou dražší, než libové maso…

před 3358 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirkajirka

Gecco Kuřecí křidýlka,srdíčka a žaludky jsou taky dražší než celé kuře.V případě že si chceš pochutnat nemůžeš hledět na cenu. Za komunistu toto ,,maso" bylo nejlevnější.Strava chudých.

před 3358 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Křidýlka nemusím – ale kuřecí žaludky a srdíčka jsou vynikající na ´rychlej´ guláš – za dvě hodinky můžeš servírovat (když máš dopředu udušenou cibulku). Hovězí guláš mi trvá cca 9 – 12 hodin (když mám dopředu udušenou cibulku…)…
😉

před 3357 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Jugar → z kotrče je taky výborná…
Někdy ji zkus z václavek – dělám ji z takových těch ´přerostlých´, jen z klobouků – doporučuju.
😉

před 3359 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Quentosi – omlouvám se, ale já právě před chvílí dojedl restované…
S česnekem, chillie papričkou, lehce osolené. A s ´plzničkou´…
Polévku už se mi dneska nechtělo vařit, tu si dám asi v sobotu (zejtra nestíhám)…
😉

před 3359 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Hmm, restované taky bych si dala..

před 3359 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek