Avatar uživatele
Bronzový

Jedli jste už někdy salát rukolu?

Včera jsem to zkoušel poprvé, moc jsem se těšil a zklamání bylo velký. Něco tak hořkého neznám, snad lístky pampelišky, taky se to tomu podobá.Možná jsem to jedl špatně (klasická sl.kyselá zálivka) návod k použití tam není, myslel jsem že to bude chutnat jako normální salát. Bohužel,podle mne to není k jídlu, možná jen pro otrlé, podobně jako feferonky....
Doplňuji:
u nás rukolu prodává Billa v zatavené krabici za 27kč

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

;-D
Rukola je výtečná, ale obvykle se používá jen jako jedna ze složek salátu, nikoli ´jednodruhově´...
Smíchej nakrájená rajčata (ideálně cherry - zralá, sladká, nakrájená na čtvrtky), okurku, avokádo (obé tak na kostky 0,5 - 1 cm), cibuli (jemně nakrájenou, červenou nebo šalotku), listy polníčku, rukoly, ledového (nebo hlávkového) salátu, pokapej olivovým olejem, osol a zlehka opepři (hrubě mletým nebo drceným pepřem, zeleným nebo čtyř barev) a jemně pokapej limetou.
Jako příloha k restovanému masu je to vynikající...
;-)
Jinak - nevím, pochopitelně, co´s a kde koupil - salát musí být čerstvý, svěží (povadlé listí ´neber´), rukolu (než koupím) ochutnávám a její chuť je příjemně nahořklá.
Pokud bych jí měl na míse ´kilo´ - nevím, to jsem zatím nezkusil.
;-)
Doplňuji:
No jo - to je problém - já kupuju zeleninu nejraději tak, že ji mohu ochutnat, v tom zataveném obalu koupíš kdeco...
:-(

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jíst rukolu pouze se zálivkou není to pravé ořechové. Je třeba rukolu doplnit různými surovinami aby byl k jídlu. Inspiraci najdeš na http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Ano, a je to pěkně hořké. Nicméně to nechutná vůbec špatně.


Avatar uživatele
Bronzový

mi chutná rukola na pizze - dává se tam taková ta sušená šunka, parmezán a rukola.. v jiném zpracování jsem rukolu zatím nejedla, ale na té pizze je to dobrotka :)


Avatar uživatele
Pokročilý

Mně rukola velmi chutná i bez zálivky a vypadá hezky na talíři


Avatar uživatele
Registrovaný

Rukola je velmi výborná např. v hruškovém salátu-recept najdeš v Herbáři :)


Avatar uživatele
Pokročilý

Ona mi taky samotná moc nechutná :D
Ale běžně ji dávám do salátu, většinou s polníčkem, nebo nějakým mixem salátů. Dám tam cherry rajčátka, ředkvičky, balkánský sýr, a bílý jogurt s olivovým olejem. A pepř, sůl podle potřeby. :)


Avatar uživatele
Zlatý

Divné, já ji žeru furt, týž zdroj (Billa a ona krabice) a nikdy mi hořká nepřišla.


Avatar uživatele
Pokročilý

vzhled i chuť jako list od pampelišky...


Avatar uživatele
Pokročilý

Rukolu jsem jedla, chutná mi, ale asi vždy v kombinaci s něčím. Taky asi záleží na tom, co člověk koupí.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

gecco >>> pěkný recept, děkuji:D > tak to je quázi salát "made by gecco" :D
směla bych ti k tomu doporučit ´lepší´zálevku? totiž jen "pokapat" - to není ono:DDDDDD(to musí téct proudem)
chybí mi tam balsámico 1 : 1 s tím ol. olejem ►a prosím ´nešetřit´ *♫♫*
´jen pokapat´:DDDDD
-iv- > co ty na to? :DDDDD

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Balsamico - jo - ale ne každému chutná, takže jsem je neuváděl...
..."téct proudem"... - no, jako příloha k masu to nemusí až tak ´plavat´ (důležitý je šťavnatý steak), ale docela dost ´vody´ pustí ta rajčátka a okurek, koneckonců ani dobrá cibule není troud...
;-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

Ano, souhlasím...že jako příloha k masu...:D►ty se vyznáš:)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Maso já rád...
;-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.