Avatar uživatele

Jedli jste někdy koňské maso?

Pokud ano, tak při jaké příležitosti a zda jste ho připravovali sami z výsekového masa. Pokud ne, tak zda proto, že ho odmítáte nebo proto, že nebyla příležitost?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

koňský salám se dřív prodával :))
Doplňuji:
a myslím, že nikdo, kdo se ofrňuje by nepoznal rozdíl, jak je dobrý !!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Koňské maso by nám v restauraci určitě nedali. Je totiž dražší než standardní druhy. Je moc dobré, táta z něj dělává guláš. Doporučuji.


Avatar uživatele
Zlatý

Chovají se jateční koně. Proč tedy dělat z něčeho problém, v čem není. byly doby, kdy koňské maso či salám byla klasická podpultovka.


Avatar uživatele
Zlatý

Opět si vzpomínám na své dětství,kdy jsem šel k řezníkovi pro koninu - točeňák a řezník mi ho omotal dvakrát,třikrát okolo krku,fik a bylo toho přes dvě kila za dvacet Kčs. Byl vynikající jak za studena,tak i ohřátý.


Avatar uživatele
Zlatý

Ne, nebyla příležitost.


Avatar uživatele
Zlatý

Několikrát, bez příležitosti. Kdysi nebyl celkem problém koupit kvalitní maso.Neodmítám žádné maso,které mi chutná.


Avatar uživatele
Pokročilý

Běžně se prodával a zase prodává koňský salám, dříve to byl jeden z levnějších salámů, ale dnes je již mezi dražšími, protože opravdu obsahuje maso a ne sojovou mouku. Je chuťově něco mezi turistickým a vysočinou. Koňské maso je nasládlé oproti jiným masům, ale není to tak, že by bylo sladké.
Za komunistů jsem ho kupovala běžně, když jsem pak výjimečně kupovala šunku, tak se mě známá prodavačka ptala, co slavíme. :)


Avatar uživatele
Bronzový

Jistě. Nejlepší jsou hříběcí steaky (viz B. Hrabal: Jak jsem obs ...). Koňské maso či uzeniny jsou delikátní. Bohužel bývá obtížně k sehnání.


Avatar uživatele
Pokročilý

Bůh ví, co jsme jedli třeba v restouracích. Ono i to, co nabízí v obchodech je dost podezřelé.


Avatar uživatele
Registrovaný

Snáď pred tridsiatimi rokmi som kúpil vo Veselí nad Moravou konskú salámu. Vtedy sa často chodilo do Brna na služobné cesty a bolo zvykom zastaviť sa v tomto meste pre výrobky z konského mäsa. Saláma bola dobrá ale nie lepšia ako bežné druhy u nás. Išlo o raritu, tak sme o nej hovorili.


Avatar uživatele
Pokročilý

Prej je koňske maso sladke takže to musi chutnat celkem divně. Někdy jsem se dival na konskou klobásku nebo salám a přemýšlel jsem že bych to zkusil. Kun je spíš na ješděni a na práci než do jidla, ale je fakt že kdybych jedl maso třeba ze psa tak bych to asi nepoznal.


Avatar uživatele
Stříbrný

V 60 létech jsme j v práci kupoval 10 kg točeného salámu 6 kg cibule a nakládali jako utopence do zelného soudku do octového nálevu z deka, To bývala dobrota k svačině. Maso do guláše také nebylo špatné .Že by bylo nasédlé jsme si nikdy nevšimli. Prostě dobrota.


Avatar uživatele
Pokročilý

nedávno jsem měl konský salám a asi před rokem špagety s konským

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

teda teď mám chuťě mňam to mi nedělej ..
kámoška mi slíbila točeňáček :))

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

jo jo o tý svalovině máš pravdu a ta kafilerka mě napadla tam končí většina zvířat nejen koně, ale i nakažená další zvířata, jako v tom hnusným článku, nebo co různě vídám v televizních novinách až je mi z toho špatně, když se lidi nestaraj o své chovy ať se jedná o slepice, králíky, psy, ovce, ale i prasata, krávy a už nevím co všechno chovají a pěstují..

Avatar uživatele

anonym

@briketka : ano, koně zranění jdou někdy na nucenou porážku. Staří, zlí nebo nechtění koně často končí na jatkách. Koně, kteří se zraní při dostuzích a musí být utraceni končí v kafilerii neboť sportovní výkon a adrenalin činí jejich svalovinu nepoživatelnou.
@venkovan: nechovají se jateční koně. Nikdo zatím nedělá z této otázky problém.

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

jsem z Pardubic a tady je koníků víc než dost a když má odzávoděno neznamená, že ještě jde na maso jde si dožít, ale stávají se případy, kdy si zraní nožku, nebo něco jiného a nemůže na ni stát tak potom jde bohužel na koňská jatka viz článek :
http://www.distanc.cz/…

Avatar uživatele

anonym

Netrpím předsudky tohoto typu. Já ho párkrát jedla v restauraci, docela mi chutnalo. V jedné masně sice nemají koňské maso, ale prodávají v konzervě koňský guláš, který je vynikající a točený salám- koninu. Nikdy jsem ale neměla příležitost takové maso někde koupit ačkoliv receptů ve starších kuchařkách mám několik.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.