Avatar uživatele
Zlatý

Je změna barvy čokolády závadná?

určitě to tady někdo zná- na tabulce čokolády, která prošla určitou výší teploty, se udělá taková světlejší jakoby "nechutná vrstvička" a mě by zajímalo, jestli se to může normálně jíst.
V naší nové dřevostavbě se nepočítalo s klimatizací (což příští rok se změní)a někdy byly teploty uvnitř až 35°C a na každý tý černý čokoládě ze sedmi nezávislejch skrýší po baráku teď mám podobnou barvu, jako když smícháte několik mléčnejch čokolád ;q
..a druhej dotaz zní, jaký teploty je potřeba, aby se luxusní čokoláda takhle "zakalila"

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Není závadná - jde o vysrážení tuku na povrchu, nic se neděje...
;-)
Pokud jde o teplotu, při níž to může nastat - podle kvality čokolády - nejméně kvalitní nad 14°C, ty nejkvalitnější pak nad 32°C...

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

"Samý sádlo, tyvole, samý sádlo...."

Pučmelout

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.