Avatar uživatele
Bronzový

Je zdravé jíst margarín namísto másla?

Výživoví poradci se v názorech liší. Proto by mne spíše zajímala vaše osobní zkušenost, zda se váš zdravotní stav případným nahrazením másla rostlinnými tuky nějak změnil.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Za mě ne. Obzvlášť chuťově mi přijde máslo nenahraditelné nějakým tukem. A mně to vadí i na trávení (ten margarín), takže ho použiji max. tak do cukroví, které by s máslem v troubě nedrželo tvar, jinak ne.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Dle mého selského rozumu je lepší menší konzumace přírodního tuku (máslo a sádlo) než trochu větší konzumace byť "zdravějšího" margarínu.Prostě olej,tekutý tuk, je nějakým způsobem udělán aby ztuhl a to si myslím není zdravé!!
Osobně co jsem vysadil používání margarínu a začal jen máslo a sádlo tak se mi snížila hladina krevního cukru sic o málo ale klesla.Jsem diabetik!


Avatar uživatele
Zlatý

já jen máslo, smažím na sádle
občas na olivovým oleji ten si
taky dávám do vlasů, jako zábal
používám ho i na masku na tvář
a pak, jako zálivku do salátů :-D
Doplňuji:
ještě mám bio kokosový olej a ten je skoro na všechno :
http://www.prozdravi.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

bude hodně těžký ti odpovědět, třeba já to nevezmu do úst, takže ti pak případně nemohu ani napsat, jakým směrem se změnil můj zdravotní stav ..no a kdo margarín užívá stabilně, těžko ti napíše, že jeho zdrav. stav je špatný, když netuší, jaký by vedl život bez margarínu ..takhle když otázku položíš, tak z odpovědí vytáhneš stejnou vypovídací hodnotu, jako když se zeptáš šťastnýho vegetariána, jak to, že je tak šťastnej a nebo nas.ranýho masožrouta, proč je tak nas.ranej ..s tím zdravím to fakt není jednoduchý ;q


Avatar uživatele
Zlatý

Otázkou je, zda máš nějaká zdravotní omezení (dietu) a nebo ne...
Pokud ano, pak se drž doporučení dietologa (pozor - ani zdaleka ne každý výživový poradce je dietolog!!).
Jestliže jsi zdravý/á, pak doporučuju spíše příklon k ´přirozené´ stravě - a do té margaríny rozhodně nepatří.
A spíše, než na nějaké cancy o cholesterolu si dávej pozor na kvalitu potravin a různorodost stravy - lepší, než jíst to, co je (podle kdovíkoho a kdovíproč) zdravé, je jíst to, co je dobré - v přiměřeném množství.
___
Pokud jde o "osobní zkušenost" - nevěř tomu, že po krátkodobé zkušenosti ti někdo (zdravý) bude moci reálně popsat vliv živočišných či rostlinných tuků na vlastní organismus - v tomto kontextu je nejlepší konzultovat stravovací návyky jedince s tím, kdo jej pitval...
;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Není (= nevěřte "výživovým poradcům").
Nejsou zdravé ani tzv. light jogurty, sýry, tvarohy a další výrobky.
Pokud je to nutné, lze konzumaci másla a plnotučných potravin
částečně omezit, ale neměly by se vyloučit
a podle mé lékařky určitě nenahrazovat margarínem.


Avatar uživatele
 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.