Avatar uživatele
Bronzový

Je už dnes opravdu kvalita a trvanlivost výrobků tak žalostná?

Je to normální, že ostravské klobásy, které jsou v uzavřeném obalu a mají uvedenou minimální trvanlivost do 13.7., jsou už dnes (5.7.) plesnivé?

Nevím, jestli se to stává jenom mně, ale pak nechápu jak je možné udělat nákup na dva týdny, jak to někteří lidé dělají ... Chjo, a jsem bez oběda :(
Doplňuji:
Dirku asi neměly, poněvadž obal byl pěkně nafouknutý.

Jinak co se té pultové kvality týče, například jeden nejmenovaný albert v hradci králové, kam chodíme nakupovat, protože v okolí nic jiného není, prodává šunky a salámy už záhadných barev, prostě to tam hnije tak dlouho, dokud se to neprodá ... tam se nevybírá podle toho, na co máte chuť, ale podle toho, co vypadá nejméně staré a olezlé ... ale to nikdo bohužel neřeší :(

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

to je vážně škoda, zkus takové jídlo vůbec nekupovat, taky to tak dělám..
to co koupím je jen čerstvé maso a jde rovnou do mrazáku, nic vakuovaného a nic u volného pultu - nikdy nemám záruku, že je to čerstvé, pracovala jsem v potravinách i v lahůdkách a znám z praxe, jak to tam chodí, a to co si dám do košíku nejsou žádné nekvalitní šmejdy pořádně si je kontroluju :o)
Doplňuji:
možná ty klobásky měly v obalu malou dirku ve sváru, jednou jsem si koupila dvoje olomoucké tvarůžky byly úplně zkažené brr.. :(
ale ty jsem šla vrátit bylo to dost peněz !

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jak píše briketka.Také nakupuji u svého řezníka,kde jsem si jistý s kvalitou a čerstvostí. Z masa si nadělám veškeré výrobky na které mám chuť. Takové jitrnice,jelita vlastní výroby nemají konkurenci.


Avatar uživatele
Zlatý

Není tak "žalostná",ale kontrola,výše pokut,případné uzavření provozovny,a hlavně výběr pokut je téměř nulový.Výrobci i prodejci dobře vědí,že většinu pokut,po několikerém odvolání,nezaplatí. A mám nezbývá nic jiného,než,jak se říká,najít si "svého řezníka a pekaře".


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsou uloženy stanoveným způsobem (na obalu) nesmí se to stát.
Reklamovat a nešetřit prodávajícího !
Budou-li s reklamací problémy, informovat ČOI. Ale to můžeš i bez reklamace.
Kvalita dnes je mnohdy opravdu otřesná, ale "záruka" musí být dodržena i tak !


Avatar uživatele
Zlatý

Jak píše Tom004, také si nemyslím, že je to tak mizerné, jen je třeba umět hledat. Paradoxně dnes, kdy je na každém rohu obchod s potravinami, lidé, "vycvičení" frontami na flaksy a shnilé brambory, by měli mít rozum, ale přesto nakupují ve velkém takové hnusy, které by dříve nedali ani slepicím. Mladší generace je zase hodně pohodlná a relativně dost vypapaná...a mám takový dojem, že stláská kde co ... Dokud půjde o kvantitu a ne o kvalitu, není se čemu divit. Ani nárůstu civilizačních chorob a přemíry potravinových alergií. Vzpomínám, že když jsem byla malá, jedli jsme vlastně dost zdravě. Maso moc nebylo k shnání a tak ho nebylo tolik ani na stole. Zato dost zeleniny a ovoce (český zahrádkář je fenomén a legenda!), mléčné výrobky byly luxusní, pečivo bylo vynikající. Ne dvacet druhů kečupů, ale raději čestvé rajče (nebo kečup domácí výroby). Hodně se zavařovalo, mrazilo. Dělaly se špagety s cuketou a oreganem nebo se smaženými nudličkami celeru, ořechy a sýrem. Rýže, fazole, čočka. Milovala jsem (a mám ráda dodnes) zapečenou zeleninu s brambory, zalitou smetanovým bešamelem, posypanou strouhankou smíchánou se sýrem. Uzeniny nejím vůbec (jen libovou šunku a pravý uherák). Řídím se tím i dnes - raději méně, ale čerstvé, dobré - a hlavně ne polotovar - to je má zásada.
Máme nedaleko soukromou pekárnu, maso moc nekupujeme (občas objednám u řezníka), mléčné výrobky máme z farmy (také kousek od nás), vejce od našich slepiček a zeleniny, bylinek i ovoce plnou zahrádku. Největší problém bývá sehnat super rybku, ale také to není tak děsné - když se chce...btw - Teď se vrátila kamarádka z Norska, to zas bude žranice! :-))))


Avatar uživatele
Registrovaný

Bohužel jo, a to byste se divili co takový parky obsahují (skoro žádné maso jen rozemletý zbytky) kam až jsme to klesli, v týhle republice je dost těžké najít kvalitní potraviny, protože skoro všechno se dováží z ciziny... V dnešní době pořádně neseženete ani český česnek, většinou je dovážen z číny a mrzí mě to , protože většina českých výrobků je kvalitnější než zahraniční Vepište odpověď...


Avatar uživatele
Zlatý

Jj. kvalita opravdu žalostná je. Proto je potřeba dobře vybírat. Jak obchody, tak výrobky.
Je to českou mentalitou a současně i dnešní krizovou dobou.
Tak mě napadlo, proč nejdete nakupovat do jiného obchodu? Raději pojedu 3 km do lepšího obchodu, než do toho, který popisuješ. I přesto, že to je náročnější na přepravu, pokud nejezdíte autem.


Avatar uživatele
Registrovaný

tomto připadě je kradka trvanlivost zaměrně protože vyrovce si je vjedom,že klobasy jsou vyrobeny nekvalitnich surovin plisen by se mohla vyskytnout z několika duvodu. bud nebila dodržena spravna technologie při baleni nebo byly špatně uskladněné byl,narušen obal

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.