Avatar uživatele
Registrovaný

Je to dobrý nápad uzene maso zasterilizovat?

Zitra budeme udit masíčko,manžel si vymyslel že ho zkusíme dát do sklenic a zasterilizovat...postup mám nastudovaný,ale nevím jestli to bude chutné a zda se to da použivat i jinak než po studenu(k připravě vařených jidel.)Udíme podruhé a prvni várku jsme dávali do mrážaku a pak běžně používali k přípravě obědu atd.Díky za radu a hlavně jak to uzené po sterilizaci chutná. Mija.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Nebojte se, bude to chutné a dá se to používat za studena i za tepla. Rodiče zabíjeli dost často a maso se zavařovalo jak za syrova, tak uzené. To za syrova potom stačilo jenom ohřát na smažené cibulce a bylo vynikající. Výborné je ovšem i uzené. Jenom ho nezapomeňte dostatečně dlouho zavařit, aby se nekazilo.
Jak to jednou vyzkoušíte, budete zavařovat maso při každé příležitosti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Zavařené uzené maso lahůdka.Dá se potom použít jakkoliv.Zavařujte!Lepší jak z mražáku.


Avatar uživatele
Stříbrný

Určitě se toho nebojte, maso je šťavnaté.
Zavařovali jsme takto i klobásky.
Dá se tímto i zachránit přesolené maso, lák se neudělá tak slaný a slanost z masa se do láku vyluhuje. Jednou jsme takto zachraňovali zmíněné klobásy.


Avatar uživatele
Zlatý

Jojo, je to dobrota - šrůtku rozdělte na menší kousky, decentně naskládejte do sklenic, dejte tam necelé deci vody a zavařujte nejméně 20 minut při pětadevadesáti stupních. Doufám, že si to pamatuji správně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.