Avatar uživatele
anonym

Je rohlík téměř kompletní chemická laborka, když obsahuje regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy atd.?

Jaký na to máte názor? Já si myslím, že netuším kdo tedy stojí o rohlíky staré více jak 3–4 dny, když jsou pak už tvrdé? Proč raději nemít rohlík čerstý a bez zbytečné chemie? Trvanlivost nastaví různýmí ečky atd, ale k čemu?
Kdo chce rohlík sníst za týden, tak jej stejně dá do mrazáku. Je to celé nějaké podivné. Ještě, že lepkové pečivo nejím a peču si vlastní. :) Bez kompromisů a bez chemie a lepku. Víte, že bílému rohlíku a pečivu se říká bílá smrt?

Tady je úkazka o čem je řeč: Pokud jste si mysleli, že obyčejný rohlík, který kupujete v obchodě, obsahuje vodu, sůl, mouku, droždí, popřípadě olej, tak jste se velmi mýlili. Dnešní rohlík je téměř kompletní chemická laboratoř, obsahuje totiž navíc regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy… celkem více než třicet látek.
Více ve zdroji.

Ještě velmi zajímá část je tam tato:
Naše babičky si podle něj vystačily s olejem, solí, moukou a vodou. Pokud chtěly, aby jim pečivo zůstalo déle čerstvé, přidaly trochu oleje. Dnešní doba si však žádá inovace, a tak je i pečení „velká věda“.

Zdroj: http://ekonomi­ka.idnes.cz/slo­zeni-rohliku-obsahuje-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.as­px?c=A130924_122036_e­konomika_spi

Obrázek: https://pixaba­y.com/cs/chl%­C3%A9b-pe%C4%8Divo-rohl%C3%ADk-dla%C5%BEdice-565911/

Zajímavá 0 před 2621 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Vladislav II

Souhlasím s Vámi, ale dnešní společnost se ubrala spíše ke kvantitě než kvalitě, i když se to v dnešní době lepší…Doba je hektická a spousta lidí nemá čas si doma péct rohlíky… Proto jsou tu ony firmy, které chtějí vydělat, protože vědí, že rohlíky se jen tak vyrábět nepřestanou. Původní suroviny se nahrazují téměř všude, jelikož se sníží náklady na výrobu a i ta potravina může být potom levnější… Taky nechápu,proč do všeho „cpou“ dusitany,dusič­nany,glutamany,bar­viva… V Lidlu mají např. Konzervu ale opravdu konzervu s vepřovým masem a obsahuje pouze sůl,nic jiného…Nojo,peníze jsou ve společnosti vše,a potom si za peníze platíme léčebné náklady za naše zkažené zdraví..... Podle mě mají nejlepší kupované rohlíky v Adélce a Lidlu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek