Avatar uživatele
Registrovaný

Je riskantní připravovat v těchto letních dnech tatarský biftek ?

Mám na mysli zejména syrová vajíčka + salmonela. A tasemnice snad už nehrozí :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já bych v létě syrové produkty tohoto druhu nekonzumovala. Tatarský biftek se rovněž víc hodí na zimu, navíc je třeba znát původ masa. Syrová vejce jsou také nebezpečná.

Bumbesi, maso-zeleninový nebo zelenino-masový. Který produkt převažoval?

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Ja si myslím,že je to riskantní po celý rok.


Avatar uživatele

Stopro!Risk!


Avatar uživatele
Stříbrný

A sakriš, to jsem tomu dneska dal. Odpoledne jsem udělal topinky se zeleninovým tatarákem (mleté hovězí, zpěněná cibulka, žl.vejce, vařená zelenina v bujonu a špetka Kari & Chilli). Doufám, že to tu všichni přežijeme...

Doplňuji:
RE: annas
půl napůl, tak nějak od oka.


Avatar uživatele
Bronzový

Pokud dodržíš všechna pravidla ( skladování , teplota )tak je to nebezpečné jako každé jiné jídlo a pokud na to máš chuť tak dobré chutnání
Samozřejmě že předpokládám nákup ve značkové prodejně a né někde na tržnici !!!
A jaký je rozdíl mezi škrábaným nebo mletým ,, tatarákem " a mletým masem ?


Avatar uživatele
Zlatý

Zcela urcite riskujete. A nezalezi jestli VY skladujete spravne ci ne,problem je ten ze nevite co se s masem,vajickem delo predtim nez jste to koupil/a .
PS: tatarak nerovna se mlete maso ;-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Při dodžení čerstvosti masa lze,maso se škrabe těsně před použitím a neskladuje se. Lze také umixovat.Blány které se nedají v syrovém stavu rozkousat. Nádherně se natočí kolem nožu v mixeru. V mletém to všechno zůstane uvnitř a není to jemné. Riziko je jen u syrových kachních vajec (samolea).Ta se dají jíst jen dobře uvařená.Pozor na platony a krabičky. Nedovedete si představit kde se to v drůbežárně všude válí.Mužou k tomu myši a ptáci klece z platony jsou na dvoře.Byl jsem tam pracovat, a viděl.V hotelu papírový plato nesmnělo do kuchyně. A na vejce jsme na příkaz hyg. museli postavit samostatný sklad z lednicemi.

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

NENÍ

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.