Avatar uživatele
Pokročilý

Je pravda, že se zmrzlé maso dává rozmrazit do studené vody, pokud ano, proč?

Dík za odpovědi, ještě to zkusím upřesnit, proč voda studená ne teplá, která by se zdála logičtější.Ráno jsme vedli u dřezu plamennou diskuzi na téma kdo zapomněl vyndat maso večer, a jaká voda je lepší, resp rychlejší.:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

I to je jedna z možností jak rozmrazit maso, ale nedoporučuji. Veškerá šťáva obsažená v mase se vyluhuje a maso je potom mdlé. Nejlépe je mrazené maso uložit do lednice přes noc, kde se postupně rozmrazuje.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Doplním nejlepší odpověď Barbakana-ve vodě NIKDY jedině pokud je zabaleno VODOTĚSNĚ v mikrotenu nebo igelitu.
nejlepší varianta je den dva před vařením přendat z mrazáku do lednice - pomalu se rozmrazí a navíc ještě může snížit spotřebu lednice-rozmrazováním odebírá teplo v lednici a tím nepatrně šetří!!


Avatar uživatele

samozřejmě, že je teplá rychlejší, ale další vliv to má na kvalitu masa. maso z teplé vody dostane podivnou šedou barvu (sražení bílkoviny). jsem pro samovolné rozmražení v temnu. nejlepší je maso nemrazit a kupovat čerstvé. to však nikdo nezaručí, když jsou sklady plné mraž. masa. pak se rozmrazí, prodá a znovu zamrazí. co se týká mražení, tak to je další kapitola. zamrazit šokem v minus padesáti, nebo doma v mrazáku v minus 15°C


Avatar uživatele
Stříbrný

Ano, je to pravda. Přenos tepla mezi vodou a zmrzlým masem je daleko intenzivnější, než na vzduchu. Dá se to ještě urychlit, pokud bude voda aspoň trochu proudící (třeba do nádoby nechat téct čerstvou vodu tenkým čůrkem) a voda zase nemusí být až tak úplně studená, spíše vlažná.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Kepler

Horkou vodou samozřejmě ne, psal jsem vlažnou. Jinak s tím vylouhováním šťávy z masa to není až tak zlé, proběhne jen na povrchu, dovnitř se voda nedostane, samozřejmě se to s dobou namáčení ve vodě nesmí přehánět. Ideální je, když je maso polozmrzlé, pak se dá krásně nakrájet pilkovým nožem na plátky.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.