Avatar uživatele
Registrovaný

Je pravda, že ohřátí pokrmu v mikrovlnné troubě zničí všechny vitamíny a výživné látky v tomto pokrmu? Děkuju.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

To neřešte nebo se z toho zblázníte.
Jakoukoliv tepelnou úpravou se tyto látky
v pokrmech víceméně znehodnocují.
To bysme všechno museli jíst v syrovém stavu a na to nejsme (lidi)zařízení.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ohříváním pokrmu v mikrovlnce se molekuly hýbají stejně jako při ohřívání na pánvi.
Tudíž se vitaminy a výživné látky ničí stejně.


Avatar uživatele
Zlatý

Těžko říct když ani odborníci nejsou jednotní jedni tvrdí že se strácí vytamíny a druzí zase opak.Když procítám články tase píše pokaždé nšco jiného.

Zdroj: http://zdravi.dama.cz/clanek.p hp?d=3460 http://www.coopclub.cz/mikrovl nna-trouba/1046


Avatar uživatele
Pokročilý

Velice zajímavá otázka! Myslím, že stejně tolik, kolik je negativních názorů, stejně tolik je i těch pozitivních.
Já osobně mikrovlnou troubu používám, ale nijak přehnaně. Snažím se ji používat spíše jen v nutných případech, pokud možno ne pro ohřev potravin pro mimčo. Ale někdy jsou situace, že každá jiná možnost je příliš problematická :-(.
Přikládám zkopčený text ze stránek Státního zdravotního ústavu (http://www.szu.cz/…
Po několika letech poměrného klidu se na Internetu i v médiích znovu začaly objevovat zprávy o údajných neblahých účincích mikrovlnného záření na připravované jídlo. Od naivních tvrzení, že záření v jídle zůstane a působí zhoubně na zdraví těch, kdo takové jídlo snědí, až po zprávy působící poměrně věrohodně a odvolávající se na vědecké publikace. Často se v těchto druhých případech poukazuje na pronikavé změny, které byly zjištěny v jídle pečeném a ohřívaném v mikrovlnné troubě, aniž se tyto změny srovnávají se změnami, které v potravině způsobí pečení v normální troubě nebo v kamnech. Při takovém srovnání se totiž ukazuje, že ohřívání potravin mikrovlnami je k cenným složkám potravin šetrnější. Některé články tohoto druhu působí dojmem textů objednaných v rámci konkurenčního boje.

A pro spravedlnost přikládám i text opačného názoru: Výzkumy posledních patnácti let ukazují, že u potravin zpracovávaných v mikrovlnné troubě dochází k různým molekulárním poškozením. Po požití pak způsobují nestandardní a v podstatě škodlivé změny ve složení krve a v lidském imunitním systému. - Tento článek doporučuji přečíst celý! na odkazu: http://www.tipyainspirace.cz/…

Nezbývá než se spolehnout na selský rozum a vlastní svědomí.


Avatar uživatele
Zlatý

Pravděpodobně každou úpravou se vitamíny ničí.
Předpokládám, že v mikrovlnce pouze ohříváte, tudíž do ní dávate pokrmy již spracované, ve kterých co mohlo být znehodnoceno (dle dietologů, podle mne úpravou ty pokrmy jen dostávají šmrnc, srry, syrové maso nejím), už znehodnoceno bylo.

Takže se není čeho obávat.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1281
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.