Avatar uživatele
Nikkol

Je pravda, že karamel je zdravější než bílý cukr?

Četla jsem, že nemá negativní účinky bílého cukru ( překyselování, demineralizace organismu).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4545 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jmhad

Já si myslím,že Vaše myšlenka je správná. Karamelizace je oxidace cukru. Oxidace probíhá při zahřátí cukru na teplotu vyšší než 110 °C (zavisí na druhu cukru). Během karamelizace probíhají stovky chemických reakcí,které změní i jeho některé negativní vlastnosti,které popisujete.Podle mě nezáleží,zda je vyroben z řepy či cukrové třtiny či zda je vyčištěný a bílý nebo nečištěný a hnědý.Ta základní chemická stránka je pořád stejná.Jako malé dítě jsem mlsal tzv.cukrkandl,což byl tvrdý nečištěný cukr.Ale že by měl jiné vlastnosti než kostka cukru?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

http://www.na­zeleno.cz/bily-cukr-trtinovy-cukr-nebo-prirodni-sladidla.aspx

tady se vše dočteš někdy si koupím třtinový,je dražší ale zdravější,sladila jím moje vedoucí v práci..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

myslím, že zdravější je třtinový cukr – karamel je jen pražený bílý cukr

a třtinový cukr má chuť karamelu tak jestli jsi to nepopletla

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Zdravější než bílý je hnědý – nerafinovaný.
Jak to vypadá, tak zdravější než bílý cukr je cokoliv :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek