Avatar uživatele
postcd

Je potřeba červenou řepu tepelně upravit?

a nebo je zdravotně vhodné ji jíst syrovou jako třeba kedlubnu, celer?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, gagaga, marci1 před 3849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Častěji připravuji vařenou, ale i ze syrové lze též připravit salát smícháním s další vhodnou zeleninou – např. červená řepa s mrkví a křenem.

Ale více lidí stejně dává přednost červené řepě vařené.

Několik rad
http://www.va­rimezdrave.cz/chva­la-cervene-repe/

Recepty z nevařené řepy
http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/cervena-repa-12666/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Není potřeba ji tepelně upravovat. Ale myslím, že tepelně upravená chutná lépe. Já připravuji červenou řepu dušenou v troubě, zabalenou v alobalu.

Zdroj: http://doma.no­va.cz/clanek/fuk­carinka/ochut­nejte-cervenou-repu-syrovou.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
postcd

děkuji, díval jsem, že hodně se dává k tomu křen a česnek (s mírou) a nebo ocet balsamico, jablečný ocet a nebo olivový olej.

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ano. Červená řepa je mdlá, musí se něčím přichutit. Já nejraději s křenem, česnek nemůžu. Výborná je i s majonézou či s tatarkou, i když používám sojové produkty. Jdyž se přidá tuk, lépe se vstřebává betakaroten, který řepa obsahuje.

Z vařené dělám boršč, něco jako pomazánku, zavařuji, pak přidávám křen.

před 3849 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek