Avatar uživatele
Pokročilý

je nutné koupenou vepř.uzenou roládu před konzumací povařit ?

V kladném případě,lze získaný vývar použít jako uzenou polévku.Jsem začátečnice tak potřebuji poradit.Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

V každém případě doporučuji povařit a to dokonce i uzené, které se prodává pod názvem "domácí". Vhodit do vroucí vody, 5 minut vařit, vodu slít, zalít znovu horkou vodou a ještě dál vařit, až se dá vidlice lehce vytáhnout. Tato druhá voda už se jako polévka použít dá, třeba jako základ do zelňačky, nebo hrachové polévky.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Podle mých zkušeností je vhodné většinu podobných výrobků přímo nekonzumovat, protože náš masný průmysl v honbě za ziskem produkuje spíše polotovary. Dejte hodně zeleniny a málo vody a v tlakáči asi 20 minut vařte. Polévku servírujte pouze dospělákům a jen čerstvou, zbytek vyhoďte. Např. průmyslově uzenou kýtu nebo krkovičku je lepší než vařit, osmažit jako plátky na kousku dobrého sádla.


Avatar uživatele
Stříbrný

Když by byla syrová, tak povařit určitě.
Ale něco uzeného vařit? To slyším prvně..

Mám dojem, že po uvaření by to ztratilo "vyuzenou" chuť.. Netuším, jak by to dopadlo, tohle mě opravdu nikdy nenapadlo zkoušet.

A pokud už chcete maso nechat projít teplem, tak spíše do trouby, než do hrnce s vodou. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Toto já nevařím, jím tak. Záleží ale na chuti, klidně to můžeš i povařit a také ta polévka by mohla být. Nech tam kousek masa a hlavně tu roládu celou nerozvař ))

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.