Avatar uživatele
Bronzový

Je nějaký rozdíl mezi klasickou cibulí a jarní cibulkou?

Mám na mysli, jestli jarní cibulka je speciální odrůda nebo jestli je to klasická cibule vytažená dřív ze země.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Rozdíl je v chuti,vůni a čerstvosti.

Jarní cibulka může být
Šlechtěná raná odrůda.
Kterákoliv odrůda klasické cibule,sazečka bývá v prodeji již od února,stačí pár zasadit doma do květináče nebo truhlíku.
Odrůda podzimní cibule,zasazená v říjnu do půdy.Už v březnu má šťavnatou nať a malé cibulky skvělou chuť.Bývá problém ji sehnat,tento druh sazečky je v nabídce prodejen málokdy.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Je to klasická cibule (nějaké ranné odrůdy) brzy sklizená...
Oproti jiné běžně dostupné cibuli (sklizené na podzim a od té doby uskladněné) má ty výhody, že je šťavňatější a jemnější.
;-)
Doplňuji:
Sorry - ta odrůda je, samozřejmě, "raná"...
;-)))


Avatar uživatele
Zlatý

Rozdíl je v chuti a obsahu látek (silice,vitamíny..). Hodí se proto spíše do studené kuchyně, třeba k vaření na guláš je celkem nevhodná.
Zkušenost


Avatar uživatele
Stříbrný

Brzy na jaře je to většinou klasická přezimující cibule, případně sázená na jaře ze sazečky, později už je to cibule vyšlechtěná vyloženě na svazkování, (Allium fistulosum) např Paráde, která dole nevyroste v klasickou cibuli.

http://www.aev-vs.cz/… zde sice uvadí cbuli Paráde jako přezimující, ale tato odrůda přezimující není, navíc na fotografii je i jiná odrůda.


 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.