Avatar uživatele
Registrovaný

Je možné použít skořici (celou) k ochucení např. kompotu opakovaně?

Mohu požít celou skořici opakovaně, pokud například vařím jablečný kompot? Do kompotu nechám vyvařit kousek celé skořice. Pokud bych použila ten samý kousek znovu, získal by kompot opět skořicovou chuť nebo při druhém použití už je skořice bez aroma?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Vyzkoušejte a uvidíte. Záleží na tom, jak dlouho jste skořici vařila. Po jednom varu skořice chuť neztratí, ale při dalším použití je její aroma slabší.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Každé koření "vyvařením" obsažené silice (chuť, vůni) ztrácí.
Pokud chceš ´ušetřit´, spíše použij menší kousek skořice, než abys ji použila opakovaně (navíc kůra nasákne i chutí onoho kompotu, takže bys mohla jablkový kompot ´ochutit´ třeba hruškovým, v němž bys skořici ´vyvařila´ dříve).
Opakované použití koření není vhodné (i kdyby se ti zdálo, že je ještě škoda jej vyhodit).
;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Rozhodně bych použila novou skořici, mám velmi ráda její vůni i v kávě. :-))

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.