Avatar uživatele
Stříbrný

Je jedno, jaký použít olej, když to v receptu není uvedeno?

Doteď jsem používala rostliný (řepkový) olej. Od určité doby kupujeme jen olivový, nebo kukuřičný olej. Mohlo by mi to při pečení buchet a moučníků nějak 'pokazit' konečný výsledek? Předem děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Myslím, že ne:) Podle mne by rozdíl poznal jen opravdový gurmán:)

Jinak já na pečení používám slunečnicový olej a na saláty a zálivky olej olivový:)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

do kynutého těsta používám tuk /heru a pod /jinak do třeného nebo piškotového olej ale olivový je skoro škoda .Ale výsledek to určitě nepokazí


Avatar uživatele
Pokročilý

Jestli mohu doporučit.
Na smažení - slunečnicový, případně olivový (ALE NE extra panenský!)
Do salátů - extra panenský olivový olej
Do buchet a moučníků dáváme slunečnicový, vždy to chutná dobře. Ale nebude problém, když tam dáš řepkový nebo kukuřičný. Jen bych tam nedávala ten olivový.


Avatar uživatele
Bronzový

No, tak zrovna olivový olej bych do sladkých moučníků asi nedávala.


Avatar uživatele
Registrovaný

Já na všechno již používám pouze olivový olej, ale do pečení bych ho asi nedávala.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.