Avatar uživatele
Registrovaný

Je hliníková láhev nebezpečná?

Dobrý den,

dnes jsem si v obchodě zakoupila lahev od Aqua Angels, která je z hliníku.
Poté co sem ji přinesla domů, dostala jsem přednášku o tom, jak je hliník nebezpečný a škodlivý.

Co si o tom myslíte?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Je to vzita predstava, ze je hlinik skodlivy. Resp. sam o sobe je, kdysi se delalo hlinikove nadobi, ktere pri kazdem pouziti "odstepilo" trochu hliniku do jidla. Dnesni hlinikove nadoby jsou potazeny ruznymi vrstvami jinych materialu, ktere tyto problemy eliminuji. Kdyby byla lahev zdravi skodliva, neprosla by pres inspekci a nemohla by se prodavat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

fámy a obchodní zájmy, pivo v Al sudech bylo celá léta a přežili jsme ve zdraví, dneska...nerez ocel, a co Cola apod. v hliníkové plechovce ? potraviny (salám, čokoláda, sýry) balené v alobalu - to nikomu nevadí ? hliníkové příbory v bufetu ?nesmíš věřit pohádkám


Avatar uživatele
Zlatý

myslím, že s běžnou plastovou jsou si rovny ..pij ze skla nebo keramiky, jako normální člověk ;q


Avatar uživatele
Bronzový

Na každém šprochu.... Zcela "jasno" prý není...
Zelňačku nebo kulajdu s octem do láhve asi dávat nebudeš :D
http://www.zdravotnimagazin.cz /…
Solím hliníku bych se snažila vyhýbat, pokud jde o antiperspiranty a očkovací vakcíny (tam je nevhodnost prokázána)..
http://zeny.e15.cz/…
http://skodlivost-hliniku.mdq. cz/…
Hliníkové nádobí jsem nikdy nepoužívala (ani AL "papiňáky"), v jídelnách ani bufetech nevídám hliníkové příbory asi 10 let vůbec :)


Avatar uživatele
Zlatý

Nikdo věrohodně neprokázal škodlivost hliníku v nádobí. Existuje pouze spousta nepodložených domněnek a fám. U moderního nádobí a v plechovkách na nápoje se používá hliník legovaný manganem. Tato slitina je "téměř" inertní.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

štamgast

zjentek: Každej normální člověk pije z PET a ze skla, popřípadě čaj nebo kávy z keramiky.

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

Viděl už někdo starou hliníkovou lžíci nebo šufánek, že by po letech používání mizely? Jestli ne, tak to možná bude tím, že hliník je pokrytý nějakou inertní zoxidovanou vrstvou. Přesto bych do takové láhve nelil nic kyselého. Vůbec ne. Spíš sádlo nebo olej.

Avatar uživatele
Zlatý

Lamalam

Proč ne kyselé? Čistý hliník je amfoterní a stejně dobře se rozpouští v kyselinách i zásadách. Pro nádobí se čistý hliník už mnoho let nepoužívá.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1608
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1281
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.