Avatar uživatele
Registrovaný

Je datlový sirup zdravý?

Objevila jsem tento sirupek....už dlouho chci skoncovat s cukrem jako takovým a najít vhodnou alternativnou. Co tedy říkáte na tento sirup? Ve složení má také sacharidy a z toho CUKRY, přitom je to přírodní cukr, tak by mě vůbec zajímalo, jestli kromě živin je vlastně lepší, než obyč cukr, nebo tělo také něčím zatěžuje..

Odpovědi:

Avatar uživatele

Všechny cukry organismus zatěžují - ale také jsou potřeba*), takže takto je otázka postavena špatně...
;-)
Datlový sirup je rozhodně ´zdravější´, než rafinovaný řepný cukr - právě tím, že jde v relativně přírodní**) sladidlo (nikoli rafinované - chemicky zpracované na sacharid bez jakýchkoli dalších látek - mineráků,vitamínů...).
___
*) takže bez individuálního (jiné množství uškodí sportovci v treningu a jiné nepohyblivému diabetikovi) stanovení míry (konzumovaného množství) je nesprávné obé tvrzení
**) to, nakolik je reálně prospěšné/škodlivé, záleží i na míře zpracování a ´doplnění´ původní suroviny ´Éčky´ - konzervanty, stabilizátory, ochucovadly, barvivy

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.