Avatar uživatele
Registrovaný

Jde zkvasit černý bez aniž bychom museli přidávat cukr?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Záleží co chceš aby bylo výsledkem kvašení. Bez přidaného cukru to bude mošt a to ještě za předpokladu,že černý bez cukr obsahuje (je jedno v jaké formě).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Podle mě by stačilo přidat vinné kvasinky.
Doplňuji:
Lze to ponechat bez cukru a bude to kvasit jako mač na pálenku,nebo přidat kvasnice a bude to kvasit jako víno.Ovoce obsahuje cukry.


Avatar uživatele
Bronzový

cukr přidat musíš, co by tam kvasilo?


Avatar uživatele
Bronzový

Je vidět, že neznáš základní zákony přírodních věd-
c6H12O6 (cukr) = 2CO2 + 2C2H5OH
kvasinky katalyzují tuto reakci.


Avatar uživatele
Zlatý

Odhaduju, že bez dodání cukru by velmi pravděpodobně by proběhlo nikoli alkoholové, ale mléčné kvašení (tak kvasí např. zelí) - ale nezkoušel jsem, nevím...
;-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.