Avatar uživatele
Pokročilý

jde vytvořit polohrubou mouku smícháním hladké a hrubé mouky ?

Nebo jak nejlépe využíi hrubou mouku ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Vidím, že je tu spousta zavádějících odpovědí. Skutečně smícháním mouky hladké a hrubé nelze získat mouku polohrubou, ale tato směs jde použít místo mouky polohrubé. Ve starých kuchařkách se tato možnost uváděla dokonce v receptech. Poměr má být 1:1. Zřejmě je zde hodně nezkušených kuchařů a kuchařek, zlášť železo mi do vaření, ani pečení nějak nezapadá. Hrubá mouka jako taková je vhodná na knedlíky a je řada dalších receptů, kde je její místo nezastupitelné. Kynuté knedlíky s ovocem nebo povidly bez ní uvaříte stěží.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Smícháním hrubé a hladké nezískáme polohrubou ale pouze směs hladké a hrubé. Hrubost je podle mletí, na jakou hrubost je umletá. Existuje přece spousta receptů, kde se používá hrubá mouka.


Avatar uživatele
Bronzový

Lze smícháním hřebíků o délce 60 a 40 mm získat hřebíky o délce 50 mm??? Ne nelze. Stejně tak smícháním hladké a hrubé mouky nevznikne polohrubá mouka.


Avatar uživatele
Zlatý

U tebe bych se chtěl stravovat!


Avatar uživatele
Zlatý

Z hrubé mouky se dá uvařit krupice,prý je lepší než z klasické krupice,dává se do bramborového těsta na erotické jídlo zvané šulánky s mákem,samozřejmě si z těsta můžete uděla jiný tvar,že.Nasucho opražená by mohla být použita jako zavářka do polévky místo krupice.

http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

To by jaksi nebyla ta pravá polohrubá...ale výtečně si můžeš navařit do zásoby knedlíky a dát si do mrazáku.....


Avatar uživatele
Bronzový

Směska nebude mít ty vlastnosti, ale někde to vadí méně a můžeš ji přidávat tam kde má být polohrubá, hádám tak maximálně do 30%, ale myslím že moc nevaříš ani z té polohrubé, tak ji prostě nech být, chvilku potrvá než ji budou žrát moly třeba pak budeš už chytřejší:-)

tvarohové knedlíky

250 g měkkého tvarohu
2 žloutky
500 g hrubé mouky nebo 250 g hrubé a 250 polohrubé mouky
¾ prášku do pečiva
150 až 200 ml mléka

http://www.ireceptar.cz/…


Avatar uživatele
Pokročilý

To má být asi vtip, že?


Avatar uživatele
Zlatý

Možná by to šlo. z rubé mouky z každého zrníčka oddělit potřebné množství a to nalepit na zrníčko hladké mouky. Aje nevím, jestli by nebyl přebytek hladké mouky - pochopitelně je jich víc než u hrubé.
Zkusto - třeba vysledkem pokusu bude, že dělením hrubé mouky, polohrubou nezískáme. A tím odtstní budou vědět, že touto cestou ne.


Avatar uživatele
Bronzový

tak a ja mam chut na krupicnou kasi.jdu ji zkusit z hrube mouky:-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.