Avatar uživatele
vladimír

jde vytvořit polohrubou mouku smícháním hladké a hrubé mouky ?

Nebo jak nejlépe využíi hrubou mouku ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4460 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Vidím, že je tu spousta zavádějících odpovědí. Skutečně smícháním mouky hladké a hrubé nelze získat mouku polohrubou, ale tato směs jde použít místo mouky polohrubé. Ve starých kuchařkách se tato možnost uváděla dokonce v receptech. Poměr má být 1:1. Zřejmě je zde hodně nezkušených kuchařů a kuchařek, zlášť železo mi do vaření, ani pečení nějak nezapadá. Hrubá mouka jako taková je vhodná na knedlíky a je řada dalších receptů, kde je její místo nezastupitelné. Kynuté knedlíky s ovocem nebo povidly bez ní uvaříte stěží.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Smícháním hrubé a hladké nezískáme polohrubou ale pouze směs hladké a hrubé. Hrubost je podle mletí, na jakou hrubost je umletá. Existuje přece spousta receptů, kde se používá hrubá mouka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
01Ricco

Lze smícháním hřebíků o délce 60 a 40 mm získat hřebíky o délce 50 mm??? Ne nelze. Stejně tak smícháním hladké a hrubé mouky nevznikne polohrubá mouka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

U tebe bych se chtěl stravovat!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Z hrubé mouky se dá uvařit krupice,prý je lepší než z klasické krupice,dává se do bramborového těsta na erotické jídlo zvané šulánky s mákem,samozřejmě si z těsta můžete uděla jiný tvar,že.Nasucho opražená by mohla být použita jako zavářka do polévky místo krupice.

http://www.to­precepty.cz/re­cept/7233-krupicova-kase-z-hrube-mouky/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

To by jaksi nebyla ta pravá polohrubá…ale výtečně si můžeš navařit do zásoby knedlíky a dát si do mrazáku.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Směska nebude mít ty vlastnosti, ale někde to vadí méně a můžeš ji přidávat tam kde má být polohrubá, hádám tak maximálně do 30%, ale myslím že moc nevaříš ani z té polohrubé, tak ji prostě nech být, chvilku potrvá než ji budou žrát moly třeba pak budeš už chytřejší:-)

tvarohové knedlíky

250 g měkkého tvarohu
2 žloutky
500 g hrubé mouky nebo 250 g hrubé a 250 polohrubé mouky
¾ prášku do pečiva
150 až 200 ml mléka

http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/tvarohove-testo-a-recepty-na-knedliky-zavin-a-tasticky/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Johny_r

To má být asi vtip, že?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Možná by to šlo. z rubé mouky z každého zrníčka oddělit potřebné množství a to nalepit na zrníčko hladké mouky. Aje nevím, jestli by nebyl přebytek hladké mouky – pochopitelně je jich víc než u hrubé.
Zkusto – třeba vysledkem pokusu bude, že dělením hrubé mouky, polohrubou nezískáme. A tím odtstní budou vědět, že touto cestou ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

tak a ja mam chut na krupicnou kasi.jdu ji zkusit z hrube mouky:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek