Avatar uživatele
Pokročilý

jakými potravinami vyvážit negativní účinky antibiotik?

nejde mi o umělá probiotika a laktobacily a krom živých jogurtů mě nic nenapadá.. které vlastně jsou ty živé? asi nestačí jen že jsou bílé, Activie slibují živé kultury, tak snad..

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Vše co prošlo mléčným kvašením,jakékoli kysané mléčné výrobky a také kyselého zelí.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jogurty s živou kulturou - Selský... Obecně jsou to ty s kratší trvanlivostí. Actimel. Mlíko přímo od kravičky.


Avatar uživatele
Zlatý

Vhodné jsou jogurty s živou kulturou (nejlepší rostlé přímo v kelímku) a různé kefíry (nevyhazujte peníze za Actimel - v normálním kefíru je to samé, jen ta duhová bublina z reklamy chybí) a další mléčné výrobky. Jak praví dědapetr a Deli.

Doplním info ohledně laktobacilů a dalších probiotik - !NEJSOU UMĚLÁ! - jejich kultury jsou "vypěstovány" ve speciálním živném médiu (podobně jako ty do jogurtů) a následně je z nich mrazovou sublimací šetrně odstraněna voda a tím je jejich růst dočasně pozastaven... polknutím tobolky a následným kontaktem s vodou v zažívacím ústrojí se jejich činnost opět obnoví.

Nemyslete si, že je to u jogurtů a kefíru nějak jinak. Všechny tyto mléčné výrobky se ve výrobě naočkují ušlechtilými kulturami, které se v nich následně pomnoží.


Avatar uživatele
Pokročilý

Probiotika.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 879
Zlatý annas 775
Zlatý marci1 504
Zlatý iceT 502
Zlatý gecco 446
Zlatý briketka10 434
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.