Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký tvaroh použít do dezertu?

Na trhu je xxx různých druhů tvarohů: ve vaničce - měkký, tučný, polotučný, další tvrdý, další v kostce v obalu, atd... Kdykoliv se snažím připravit nějaký dezert, jehož ingrediencí je tvaroh, je napsáno v receptu např.: 250g tvarohu. A teď si vyber - nevím jaký tvaroh použít, je to skoro jako nějaká sazka na jistotu :-o
Můžete mi prosím napsat, jaké tvarohy jsou používané a co používáte vy? např.: do tradičního (chodského) koláče, do tvarohového štrúdlu, do klasického dortu jako náplň, atd...? Ted mne bohuzel nic jiného nenapadá... Diky za reakce...

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Polotučný nebo tučný a zásadně jen kostku z alobalu. Ty z vaničky jsou řidší. Třeba na taveňák z tvarohu se má radši použít kostka, já zase dávám v tomto případě přednost vaničce.


Avatar uživatele

Čím je v tvarohu více tuku, tím je chuť výraznější.
Madeta,je dobrej tvaroh,vyhrál i v soutěži,ten doporučím.: Je to jihočeský tvaroh polotučný.
https://www.google.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Tak třeba zamíchat s marmeládou, džemem. Jak vyrobit tvaroh doma? Jednoduše. Stačí od někoho sehnat tibetské houbičky. Kefír se zahřeje na temperaturu 37-45 stupňů C. Přecedí se přes jemné sítko. Čím vyšší teplota, tím tvrdší tvaroh.
Nabízím Tibetské houby, jen v Brně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 860
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.