Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký tvaroh použít do dezertu?

Na trhu je xxx různých druhů tvarohů: ve vaničce - měkký, tučný, polotučný, další tvrdý, další v kostce v obalu, atd... Kdykoliv se snažím připravit nějaký dezert, jehož ingrediencí je tvaroh, je napsáno v receptu např.: 250g tvarohu. A teď si vyber - nevím jaký tvaroh použít, je to skoro jako nějaká sazka na jistotu :-o
Můžete mi prosím napsat, jaké tvarohy jsou používané a co používáte vy? např.: do tradičního (chodského) koláče, do tvarohového štrúdlu, do klasického dortu jako náplň, atd...? Ted mne bohuzel nic jiného nenapadá... Diky za reakce...

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Polotučný nebo tučný a zásadně jen kostku z alobalu. Ty z vaničky jsou řidší. Třeba na taveňák z tvarohu se má radši použít kostka, já zase dávám v tomto případě přednost vaničce.


Avatar uživatele

Čím je v tvarohu více tuku, tím je chuť výraznější.
Madeta,je dobrej tvaroh,vyhrál i v soutěži,ten doporučím.: Je to jihočeský tvaroh polotučný.
https://www.google.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Tak třeba zamíchat s marmeládou, džemem. Jak vyrobit tvaroh doma? Jednoduše. Stačí od někoho sehnat tibetské houbičky. Kefír se zahřeje na temperaturu 37-45 stupňů C. Přecedí se přes jemné sítko. Čím vyšší teplota, tím tvrdší tvaroh.
Nabízím Tibetské houby, jen v Brně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.